2021. szeptember 25. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

GYAKORLAT TESZI A MESTERT

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! (Fil 4,8)

Egy barátomat meglepte, mikor több évtizednyi kihagyás után eljátszottam egy Chopin keringőt a zongorán. Elmagyaráztam neki, hogy az ujjaimban van a tudás, az izmok memóriája - ezért van az, hogy gyorsan elő tudunk hívni bizonyos képességeket, amiket sokat ismételt technikával tanultunk.
"Gyakorlat teszi a mestert" - mondta mindig anyám, hogy így biztosítsa a napi félóra zongoragyakorlásom, vagy mikor egy új képesség elsajátításával küzdöttem. Persze, igaza volt. Az ismételt cselekvések berögzülnek a memóriánkba, és automatikussá válnak. Ez a magyarázata annak, miért emlékszünk még évek múlva is a szorzótáblára, vagy arra, hogyan kell biciklizni.
De olyan gyakorlat is van, ami tökéletlenné tesz: az ismételt negatív gondolatok. A panasz, a kritika és a szorongó, keserű gondolatok szintén beivódhatnak az agyunkba. Isten rámutatott néhány negatív gondolatra az életemben, ami nem őt dicsőíti. A "gondolatok leállításával" - elvetem őket, abban a pillanatban, ahogy eszembe jutnak, és kérem Istent, hogy változtasson meg értelmem megújulásával (Róm 12,2). Így tanulom ennek a rossz szokásnak a leküzdését.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy türelmes vagy velünk. Segíts megszabadítani az elménket a negatív gondolatoktól, hogy ezek helyett rád figyeljünk! Ámen.

Ma igyekszem arra figyelni, ami Istennek tetszik.
Marianne Jones (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A NEGATÍV GONDOLATOKKAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek