2021. szeptember 27. hétfő

Az utolsó ítéletről
Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.

Mt 25,31-40.

SZOLGÁLD JÉZUST MA!

Bizony, mondom néktek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Lelkipásztorként mindig a mások szolgálatának lehetőségeit keresem. Néha ez a vágyakozás távoli helyekre repít gondolatban, és elképzelem azokat az idegeneket, akikkel ott találkozhatnék. Gyakran elgondolkodom azon, hogyan szolgálhatnám jobban az embereket Jézus nevében.
Egy olyan időszakban, amikor csalódást éreztem a szolgálatom miatt, eltűnődtem, vajon betöltöm-e küldetésemet és elhívásomat. Aznap valakitől azt hallottam, életünk célja az kell legyen, hogy másokat az életen átsegítsünk. Másnap reggel, amint a reggelit és az ebédet készítettem, segítettem ötéves gyermekemnek az iskolába indulásban, gyógyszerét kikészítettem, vigasztaltam és gondoskodtam róla, hogy elég meleg ruhát vegyen fel a hideg idő miatt. E szent káosz közepette megvilágosodtam: azért vagyok itt, hogy Jézus nevében szolgáljak neki.
Akkor reggel megértettem, hogy keresztény életünk célja a hozzánk legközelebb állók szolgálata minden pillanatban. Mások megsegítése a távoli helyeken szintén fontos, de mi mindennap Jézus szorgalmas kezei és lábai vagyunk azon a helyen, ahol épp vagyunk.

Imádság: Szerető Jézusunk, segíts jelen lennünk ma a közelünkben lévők életében, hogy szolgálatunk szeretetedről szóló emlékeztető lehessen számukra. Ámen.

Az Istennek való szolgálat lehetőséget rejt minden nap.
Teresita Matos-Post (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOLGÁLATUKAT FELISMERŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek