2021. október 9. szombat

A szeretet
Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy a pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk, és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat.

1Kor 13,1-11.

ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!

Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Kivezeti seregüket szám szerint, mindnyájukat név szerint szólítja; olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mer hiányozni. (Ézs 40,26)

Amikor fiatal voltam, a vasúti sínek mentén futottam, és közben a csillagokkal teli eget néztem. Széttárt karokkal ugrottam fel kiáltva, hogy "fel, fel, majd el", és azt kívántam, hogy mint Superman, felszálljak az egekbe a fényes csillagok közé. Azon tűnődtem, hogy vajon ki teremtette a csillagok mindenségét? Ahogy idősebb lettem, megtanultam, hogy Isten teremtette az eget és a földet és mindent, ami benne van.
Gyerekként csodáltam Supermant, de később egyre jobban csodálni kezdtem egy olyan személyt, akit megfigyeltem a közösségi és a gyülekezeti tevékenységek során. Felkapta mások üres tányérjait és poharait, és kivitte azokat a konyhába. Segített a mosogatásban, az asztal letörlésében és a padló felmosásában. Ha valakinek szüksége volt valamire, mindent megtett, hogy kielégítse az igényét. Elkezdtem törekedni, hogy hasonlítsak rá.
Elhagytam gyermeki gondolataimat, elkezdtem felnőtt életemet, kihasználva minden lehetőséget, hogy szolgáljak az embereknek. Felfedeztem, hogy nem kell messzire mennünk, hogy lehetőségeket találjunk mások és ezáltal Isten szolgálatára.

Imádság: Atyánk! Segíts szolgálni másokat hit, remény és szeretet által. Ámen.

Isten oda vezet, ahol a legnagyobb segítséget tudom nyújtani.
David D. Felty (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY SZOLGÁLHASSUNK MÁSOKNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek