2021. október 12. kedd

Só és világosság
Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Mt 5,13-16.

APRÓ GESZTUSOK

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Középiskolások pályaválasztó tanácsadójaként arról tartottam órát, hogy mennyire fontos a pozitív hozzáállás a munkahelyen. Egy diák, akit nem nagyon ismertem, meglepett, mert szóvá tette következetes pozitív szemléletem, és megkérdezte, hogy ez honnan jön. Én gondolkodás nélkül rávágtam: "Jézustól".
Ez az élmény rámutatott arra, hogy lehetőségünk van minden helyzetben Urunk világosságáról tanúságot tenni. A cselekedeteink hatással vannak mindenkire, akivel kapcsolatba kerülünk. Keresztényként ez egy lehetőség, hogy Isten fényét megmutassuk egy időnként nagyon sötét világban. Ez ijesztőnek tűnhet, de nem vagyunk egyedül. Jézus mellettünk áll, és inspirál minket.
Krisztussal való kapcsolatunk miatt a diákokkal, munkatársakkal, ügyfelekkel, éttermi kiszolgálókkal, értékesítési munkatársakkal és mindenki mással folytatott interakcióink révén őt képviselhetjük, és dicsőíthetjük Istent. Apró gesztusok - mint egy mosoly és egy barátságos szó - ajtót tudnak nyitni, hogy megosszuk hitünket másokkal. Ki tudja, talán mi vagyunk az egyetlen barátságos arc valakinek azon a napon. Hála a Megváltónk szeretetének, mindig van okunk, hogy mosolyogjunk és megosszuk örömünk forrását másokkal.

Imádság: Jézusunk! Segíts, hogy a mindennapi életünkben megmutassuk szereteted, ezzel is dicsőítve téged! Ámen.

Pozitív cselekedeteimmel Krisztus világosságát közvetítem.
Nikki Dyess (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÉPISKOLÁKBAN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek