2021. október 13. szerda

Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek, szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint Istent. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől. Mert ezek közül valók azok, akik belopakodnak a házakba, és rabul ejtik a bűnökkel terhelt és sokféle vágytól űzött asszonykákat. Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg. Ahogyan Jannész és Jambrész ellenszegültek Mózesnek, úgy álltak ellent az igazságnak ezek a megromlott értelmű, hit szempontjából megbízhatatlan emberek is. De nem jutnak messzire, mert esztelenségük nyilvánvaló lesz mindenki előtt, mint ahogy amazoké is az lett.
Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen nagy üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.

2Tim 3,1-17.

FELKÉSZÍTVE

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen. (2Tim 3,16-17)

Évekkel ezelőtt a családommal egy útra indultunk Afrikán keresztül. A járművet, amellyel utaztunk, jól felkészítettük a rögös, járatlan, vidéki utakra, és felszereltük eszközökkel, tartalék üzemanyaggal és ellátmánnyal. Bizonyosak voltunk, hogy bármivel is nézzünk szembe, meglesz hozzá a felszerelés a biztonságos úthoz. Az út során végig hálásak voltunk az órákért, melyeket a felkészülésre szántunk. Folyamatosan nehézségekbe ütköztünk, melyek jelentős késést okoztak volna a haladásban, vagy megállítottak volna, ha nem ezt tesszük.
A 2Tim 3,16-17-ben Pál arról ír, milyen fontos, hogy életutunkra is felkészüljünk. Ahhoz, hogy sikerrel vegyünk változásokat és kihívásokat, jól fel kell készülnünk. Ezt úgy tehetjük, ha tiszta szívből időt áldozunk Isten igéjére. Miközben a Biblia bölcsességén gondolkodunk, szívünk és gondolataink megtelnek igazsággal, békességgel és erővel. Isten igéje felkészít bennünket, hogy minden lehetséges nehézséget kezelni tudjunk. A Szentírás a mi útmutatónk, amely megvéd és hordoz az úton.

Imádság: Drága Istenünk, hálásak vagyunk szavad bölcsességéért. Készíts fel kegyelmed által, hogy kezelni tudjunk mindenféle kihívást, amely megjelenik az életünkben! Ámen.

Isten igéjének tanulmányozása felkészít az életutunkra.
Nelson Nwosu (Anambra, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHÉZ ÚTRA KÉSZÜLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek