2021. október 24. vasárnap

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért; és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, amelynek követe vagyok bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.

Ef 6,18-20.

AZ IMÁDSÁG NYELVE

Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. (Jer 29,12)

Egyetemistaként egy nemzetközi házban laktam. Ez fantasztikus lehetőséget adott, hogy új emberekkel, más kultúrákkal találkozzak, új ételeket kóstolhassak meg. De egy szobatársam egy ennél is nagyobb ajándékot adott; megmutatta az "imádság nyelvét".
Magguyval azonnal megértettük egymást, amikor találkoztunk. Könnyed nevetése, mosolya és Jézus iránti szeretete passzolt hozzám. A Kongói Demokratikus Köztársaságból érkezett. Magguy legalább öt nyelvet ismert, mielőtt az Államokba jött. Ennek ellenére nem volt magabiztos az angol nyelv használatában. Segítséget kért tőlem az angol olvasási és szövegértési feladatokhoz. Így aztán elkezdődött a mi napi rituálénk a Csendes Percek olvasásával.
Magguy hangosan felolvasta a Szentírást és az áhítatot, én meg kérdéseket tettem fel az írással kapcsolatban. Az angol nyelv gyakorlása után együtt imádkoztunk. Magguy az anyanyelvei keverékén imádkozott, én meg angolul. Bár nemigen értettem a szavait, kezdtem mélyebben megismerni az imádság nyelvét. Isten beszél a csendben, az érzelmekben, a gondolatokban, a vágyakozásban, a dicsőítésben, a könyörgésben és a hálaadásban. A közös imádkozás révén sokat fejlődtem az imádságban és Isten megismerésében.

Imádság: Jézusunk, bízunk abban, hogy te meghallgatsz minket, amikor sokféle nyelven imádkozunk. Ámen.

Az imádság nyelve összeköt minket egymással.
Michelle L. Knight (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI EGY ÚJ NYELVET TANUL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek