2021. október 25. hétfő

Majd azt mondta Isten:
Ez a jele a szövetségnek, amelyet most szerzek veletek és minden élőlénnyel, amely veletek van, minden nemzedékkel örökre: szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, amelyet most a földdel megkötök. Amikor felhővel borítom be a földet, és feltűnik a szivárvány a felhőn, akkor visszaemlékezem a szövetségemre, amelyet veletek és minden élőlénnyel kötöttem, amely testben él, és nem válik többé a víz özönvízzé minden élőlény pusztulására. Ha ott lesz a szivárvány a felhőn, látni fogom, és visszaemlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött minden élőlénnyel, amely testben él a földön. Akkor ezt mondta Isten Nóénak: Ez lesz a jele annak a szövetségnek, amelyet minden földi élőlénnyel kötöttem.

1Móz 9,12-17.

AZ ÉLET SZÍNEI

Szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, amelyet most a földdel megkötök. (1Móz 9,13)

Miután a heves eső csendesedni kezdett, napfény és kék ég bújt elő a felszakadozó felhők mögül. Ezután egy színpompás ívet, egy szivárványt láttam ragyogni a sötét felhők előtt.
Mózes első könyvében özönvíz borította el a földet. Kizárólag Noé és családja, valamint az összes állatfajtából egy-egy pár menekült meg a bárkában, amelyet Noé Isten parancsára épített. Amikor az özönvíz apadni kezdett, egy szivárvány jelent meg annak jeleként, hogy Isten kegyelméből nem pusztítja el többé a földi életet.
A gyász, betegség, depresszió vagy magány felhői elsötétíthetik életünk egét. Távol érezhetjük magunkat Isten szeretetétől. Ahogyan a szivárvány ragyog a sötét felhők előtt, valahogy így válnak valóságosabbá Isten ígéretei is, amikor az élet felhői beárnyékolnak minket. Még akkor is, sőt, különösen akkor, amikor nehéz időszakokat élünk át, Isten velünk van, és visszahozza életünkbe csodálatos módon az öröm és a remény színeit.

Imádság: Drága Urunk, légy velünk ezen a napon, bármilyen helyzetben is vagyunk, miközben szereteted és kegyelmed jeleit keressük! Ámen.

A szivárványt látva emlékezni fogok Isten ígéreteire.
Anne Rasmussen (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÉSZREVEGYÜK ISTEN KEGYELMÉNEK JELEIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek