2021. október 29. péntek

Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: aki a prófétálás ajándékát kapta, az a hit szabálya szerint prófétáljon; aki a szolgálat ajándékát kapta, az végezze szolgálatát; a tanító a tanítást, a vigasztaló a vigasztalást, az adakozó szerénységgel, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,4-8.

CÉLLAL ALKOTVA

Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,14)

Zárkózott gyermek voltam, mindig az utolsó, aki megszólalt egy csoportban, aki barátokat szerzett vagy beszélgetést kezdeményezett. Hiába tudtam, mit akarok mondani, nehéz volt kifejezni magamat. Elégedetlen voltam Istennel, hogy így alkotott meg. Nyíltabb akartam lenni, de nem így lettem teremtve.
Nem értékeltem eléggé a személyiségem, amíg el nem kezdtem a szolgálat iránt érdeklődni. Mint ifivezető figyelmesen kell hallgatnom és megfontolnom azokat a történeteket és szituációkat, amiket elém tárnak egy-egy beszélgetés alatt. Végre megértettem az értékét és az okát a személyiségemnek, amit Isten nekem adott. Ez alkalmassá tesz arra, hogy felismerjem az igazságot, megfelelő döntéseket hozzak, és bölcs tanácsokat adjak. Az, hogy gyors vagyok a hallgatásban és lassú a beszédben, megfelelően felkészített a hivatásomra.
Isten ismeri a jövőnket, és úgy készít fel rá, hogy olyan képességeket és személyiséget ad nekünk, ami a legjobban illik a célunkhoz és elhívásunkhoz. Talán különbözünk a példaképeinktől, de akkor sem lehetünk azok, akik nem vagyunk. Elfogadhatjuk, értékelhetjük és ünnepelhetjük azt, akik vagyunk - egyediek, mind Isten tervének teremtve.

Imádság: Urunk, segíts, hogy úgy lássuk magunkat, ahogy te látsz, hogy értékeljük magunkban teremtettségünket. Ámen.

Ma örülni fogok annak, ahogyan Isten teremtett, és használni fogom a képességeimet Isten dicsőségére.
Muyiwa Benralph Olaiya (Szövetségi Fővárosi Terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZ IFJÚSÁGI LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Október
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek