2021. november 11. csütörtök

Pál megszomorítójának bűnbánata
Ha pedig valaki megszomorított, nem engem szomorított meg, hanem — hogy ne túlozzak — részben titeket mindnyájatokat is. Elég az ilyennek az a büntetés, amelyet a többség mért rá. Most viszont inkább bocsássatok meg neki, és vigasztaljátok meg, hogy a túlságosan nagy szomorúság valamiképpen meg ne eméssze az ilyet. Ezért kérlek titeket, tanúsítsatok iránta szeretetet. Mert levelemet azért is írtam, hogy meggyőződjem megbízhatóságotokról: vajon mindenben engedelmesek vagytok-e. Akinek pedig ti megbocsátotok, annak én is megbocsátok. Mert amit én megbocsátottam, ha volt mit megbocsátanom, az tiértetek volt Krisztus színe előtt, hogy rá ne szedjen minket a Sátán. Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk.
Amikor pedig megérkeztem Tróászba Krisztus evangéliumának hirdetésére, bár az Úr kaput nyitott előttem, nem volt nyugalma lelkemnek, mivel nem találtam Titusz testvéremet. Ezért elbúcsúztam tőlük, és elmentem Makedóniába. De hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére az üdvözülők és az elkárhozók között.

2Kor 2,5-15.

AZ ISTENI SZERETET SZEMÜVEGE

De hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. (2Kor 2,14)

Amikor férjhez mentem, volt egy Juju nevű macskám. Mivel férjemnek sohasem volt macskája, aggódtam a kapcsolatukért. Eleinte távolságtartóan méregették egymást. De amint Juju kifejezte barátságát, férjem elkezdte kényeztetni a macskát, mint egy gyermeket.
Ahogy növekedett Juju iránti ragaszkodása, férjem egyre inkább észrevette a macskákat az épületek között, az autók alatt, a járdákon. Nem a macskák száma nőtt meg hirtelen, mindig is ennyi volt belőlük a környéken, de mivel férjem kezdte megszeretni a macskákat, egyre gyakrabban észrevette őket.
Hasonlóképpen, amikor Isten iránti szeretetünk nő, jobban tudatában leszünk Isten jelenlétének a világban. Megtanuljuk felismerni Krisztus illatát váratlan helyeken, és tudjuk, hogy munkálkodik. Gyakorlatot szerzünk, hogy másokat az isteni szeretet szemüvegén keresztül lássunk, és arra vágyunk, hogy ismerjék az élő és szerető Istent. Kegyelem és a Szentlélek által Krisztus új látásmódot ad nekünk.

Imádság: Drága Urunk, áldj meg bennünket olyan szemekkel, melyek észreveszik jelenlétedet a világban! Segíts, hogy Krisztus illata legyünk a körülöttünk lévők számára! Ámen.

Az élet új értelmet nyer, ha az isteni szeretet szemüvegén keresztül nézem.
Hisako Adachi (Kanagawa, Japán)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek