2021. november 13. szombat

Isten hűséges szeretete
Még gyermek volt Izráel, mikor megszerettem, Egyiptomból hívtam ki fiamat. Minél jobban hívtam őket, annál jobban távolodtak tőlem: a Baaloknak áldoztak, és a bálványoknak tömjéneztek. Pedig én tanítottam járni Efraimot, kézen fogtam őket, de ők nem ismerték fel, hogy én viselem gondjukat. Emberi kötelekkel vontam őket, a szeretet kötelékével. Úgy bántam velük, mint amikor valaki arcához emeli gyermekét: jóságosan enni adtam nekik. Vissza fog térni Egyiptomba, vagy Asszíria lesz a királya, mert nem akarnak megtérni. Fegyver pusztít városaiban, véget vet a fecsegésnek, és megemészti őket terveik miatt. Népem megrögzötten elfordul tőlem. Hívják őt a Felségeshez, de senki sem mozdul.
Hogyan adnálak oda, Efraim, hogyan szolgáltatnálak ki, Izráel? Hogyan adnálak oda, mint Admát, hogyan bánnék veled úgy, mint Cebójimmal? Megindult a szívem, egészen elfogott a szánalom.

Hós 11,1-8.

FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET

Még gyermek volt Izráel, mikor megszerettem... Hogyan adnálak oda, Efraim, hogyan szolgáltatnálak ki, Izráel? (Hós 11,1.8)

Öt gyermekünk van. Felnevelésük elég sok kihívást jelentett. Egyik fiúnk különösen nehéz időszakon ment keresztül 15 éves korától felnőtté válásáig. Sok álmatlan éjszakánk volt, melyeket könnyek és düh között töltöttünk, és egyszerűen kimerültünk azokban az években.
Izrael is folyamatosan próbára tette Isten türelmét azzal, hogy hamis isteneket imádott, és hátat fordított neki. Hóseás azt írja, Izrael hűtlensége okozta, hogy idegen erők elfoglalták államukat, és népük száműzetésbe került távoli országokba. Ennek ellenére Isten továbbra is szerette őket: a Mindenható gyermekei voltak.
Isten kegyelmének segítségével sohasem mondtunk le fiunkról. Szerettük és imádkoztunk érte dühös évei alatt. Mostanra szorgalmas felnőtt lett belőle, és három elbűvölő gyermek édesapja.
Izrael Atyjaként, Isten szeretetével és együttérzésével körülvette őket. Ahogy Isten sohasem mondott le Izrael népéről, úgy az Úr rólunk sem mond le.

Imádság: Drága Atyánk, hálát adunk feltétel nélküli szeretetedért, mely kiárad, betölti életünket és szívünket. Adj bátorságot másokat szeretni, akkor is, amikor nehéz! Ámen.

Mivel Isten hűségesen szeret, én is hűségesen szeretek másokat.
Dianne Fegan (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A TINÉDZSEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek