2021. november 24. szerda

Jézus követése
Amikor mentek az úton, valaki ezt mondta neki: Követlek, akárhova mégy. Jézus azonban így felelt: A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania. Egy másikhoz pedig így szólt: Kövess engem! De ő ezt kérte: Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat! Jézus így válaszolt neki: Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát! Egy másik is ezt mondta: Követlek, Uram, de előbb engedd meg, hogy búcsút vegyek házam népétől! Jézus pedig így felelt: Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára.

Lk 9,57-62.

ALKALMAK ENGEDELMESSÉGRE

Jézus pedig így felelt: Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára. (Lk 9,62)

Néhány évvel ezelőtt a kereskedelemben dolgoztam. Az üzleti partnerem egy energikus fiatal férfi volt, aki épp akkor jött ki a főiskoláról. Néhány hónappal később frusztrált lett. Azt mondta: "Nem tudom, hogyan kell hatást elérni a piacon".
Másnap elmondtam neki, hogy mivel a kereslet vevőkből áll össze, meg kéne próbálnunk az egyes ügyfelekre koncentrálni. Kipróbáltuk ezt a megközelítést, és sikert értünk el.
Keresztényként megvan a kísértés, hogy nagy általánosságokban gondolkozzunk. "Add át az életedet Jézusnak!" - így bátorítjuk egymást. De mit jelent ez igazán? Hogy csináljuk?
Ahogy a kereslet vevőkből áll össze, az életünk is egyes pillanatokból áll. A Lk 9 verseiben Jézus a követésére hív minket, a mindennapok kőkemény, néha unalmas létezésében is. Minden pillanat, minden körülmény egy alkalom az engedelmességre.
Ha ezekre a mindennapos lehetőségekre nézünk, akkor a Krisztus iránti elköteleződésünket lebonthatjuk kisebb, megvalósíthatóbb darabokra. Ahogy minden pillanatot megélünk, rájövünk, hogy az egész életünk Isten tervéhez igazodik.

Imádság: Urunk, segíts meglátnunk téged a mindennapi életünk átlagos perceiben! Mutass nekünk utat, hogy átadjuk neked az életünket és engedelmességet tanuljunk! Ámen.

Milyen kis pillanatokat tudok ma Krisztusnak adni?
Jason Koon (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK STRESSZEL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek