2021. november 25. csütörtök

Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt. Mert ez az Isten előtti szolgálat nemcsak enyhít a szentek nyomorúságán, hanem sokakat hálaadásra is indít Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. Ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,10-15.

HÁLÁS ÉS NAGYLELKŰ

Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt. (2Kor 9,11)

A bátyám, Martín, New Yorkban él. A bérházuknál minden este több macska is kószál. A bátyám mindig vesz nekik eledelt, így naponta kb. 10 dollárt költ rájuk. A barátai, akik tudják, hogy szűkösek az anyagi forrásai, szidják, hogy miért foglalkozik a macskákkal. A bátyám válasza ez: "Ez egy módja annak, hogy kifejezzem a hálámat Isten mérhetetlen szeretetéért. Majdnem 70 éves vagyok, és Isten jó élettel ajándékozott meg - fájdalom nélkül, telve energiával, tudok dolgozni, és korlátok nélkül élhetek. Az Isten teremtményeiről való gondoskodás egy módja annak, hogy kifejezzem a hálámat Isten felé."
Rájöttem, hogyha mindannyian kifejeznénk a hálánkat Isten felé, akkor ez nagylelkűvé formálna minket; egy sokkal szerethetőbb és gondoskodóbb világban élnénk. Hálás vagyok a bátyámért, a példájáért, ahogy követi a bibliai tanítást, miszerint "legyetek minden alkalommal nagylelkűek". Mindnyájan igyekezzünk, hogy hálásabbá és nagylelkűbbé formálódjon a szívünk, és ezáltal Isten akarata teljesebben megnyilvánuljon az életünkben.

Imádság: Istenünk, köszönjük szerető kedvességedet és az áldásokat, amikben mindennap részünk van. Tégy minket nagylelkűvé mindenkivel, akivel csak lehet, bármilyen módon, ahogy csak lehet! Ámen.

Ma megmutatom Isten iránti hálámat abban, hogy nagylelkűen adakozom.
Yesenia Rosado (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MÉG NAGYLELKŰBBEK LEGYÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek