2021. december 1. szerda

Józsué Mózes utódja
Miután Mózes elmondta ezeket egész Izráelnek, ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni, és az ÚR is megmondta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened fog átkelni előtted, és ő fogja kipusztítani előled azokat a népeket, és így a birtokukat majd elfoglalhatod. Józsué fog átkelni előtted, ahogyan azt megmondta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Kiszolgáltatja őket nektek az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el.

5Móz 31,1-6.

NEM KELL FÉLNI

Az ÚR nem hagy cserben téged, és nem hagy el. (5Móz 31,6)

Kansasban dolgozom, nagyon messze dél-közép pennsylvaniai otthonomtól. Miután egy csodálatos hetet otthon tölthettem karácsonykor a családommal és a barátaimmal, a visszautazásom előtti éjjel nem tudtam aludni. Nyugtalanított, hogy újra el kell válnom a családomtól, megint egyedül leszek Kansasban, és a repüléstől is féltem. Ahogy ébren forgolódtam, elhatároztam, hogy Isten szavából merítek erőt, és elolvastam a Csendes Percek aznapi áhítatát. A kijelölt ige Mózes ötödik könyvéből így hangzott: "Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek, és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el." Olyan volt, mintha Isten közvetlenül hozzám szólna, és megnyugtatott, hogy nem számít, milyen lesz a repülőút, vagy mit tartogat számomra a jövő, Isten mindig velem lesz.
Most is tudom, hogy hiányozni fog a feleségem és a családom, míg fizikailag távol leszek, de vigaszt nyújt, hogy tudom, Isten mindig velem van. Ő soha nem hagy el, és erőt ad, hogy kitartsak, míg újra otthon lehetek.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük az ígéretedet, hogy mindig velünk leszel. Add, hogy hozzád menjünk a félelmeinkkel, és elnyerjük békességedet! Ámen.

Isten vigasztalást ad minden bizonytalanság közepette.
Eric Gamber (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÁVOL ÉLNEK A CSALÁDJUKTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek