2021. december 9. csütörtök

Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. Ha valaki azt mondja: "Szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazug, mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát. Azt a parancsolatot is kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse a testvérét is.

1Jn 4,19-21.

ELŐBB SZERETNI

Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,19)

A szívünk összetört, mikor néhány hónappal korábban elvesztettük szeretett kutyánkat. Egyik nap a férjemmel úgy éreztük, eljött az idő, hogy meglátogassunk egy helyi állatmenhelyet, és keressünk egy házi kedvencet, amely betölti szívünkben az űrt. És megtaláltuk őt! Kis ketrecben volt, lehajtott fejjel, farkát a lábai közé behúzva. Úgy gondoltuk, hogy neki ránk, nekünk pedig rá van szüksége. Most, csupán néhány héttel azután, hogy hazahoztuk, rohan elénk üdvözölni minket, magasan tartja a farkát, megállás nélkül kergeti a labdáját, és ő a legboldogabb kutya.
Ha a szeretetünk, amelyet a kiskutyánknak adtunk, teljesen meg tudta változtatni őt ilyen csodálatos módon, mennyivel jobban meg tud mindnyájunkat változtatni Isten szeretete! Az 1Jn 4,19 azt mondja, hogy "Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket". És amiért Isten előbb szeretett minket, képesek vagyunk olyan dolgokat tenni, amelyekre egyébként nem lennénk képesek. A dühöt megbocsátásra, az előítéletet elfogadásra tudjuk cserélni, és a családjainkban, a környezetünkben és a világban a béke érdekében dolgozhatunk. Szerethetünk!

Imádság: Drága Urunk! Segíts, hogy ne arra várjunk, míg mások megmutatják szeretetüket nekünk, hanem adj bátorságot, hogy mi szeressük előbb őket! Ámen.

Keresni fogom ma a lehetőségeket, hogy meglepjek másokat a szeretetemmel.
Carola Spreacker (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK SZÜKSÉGE VAN A SZERETETÜNKRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek