2021. december 13. hétfő

Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! Megütközésre ne adjatok okot sem a zsidóknak, sem a görögöknek, sem Isten egyházának, mint ahogyan én is mindenben mindenkinek igyekszem kedvére lenni, nem a magam hasznát keresve, hanem a többiekét, hogy üdvözüljenek. Legyetek a követőim, amint én is követője vagyok Krisztusnak.

1Kor 10,31-11,1.

KÖVESD A VEZETŐT!

Pál írja: Legyetek a követőim, amint én is követője vagyok Krisztusnak (1Kor 11,1)

A "Kövesd a vezetőt!" volt gyermekkorom egyik kedvenc játéka. Sokat játszottuk ezt nővéremmel és unokatestvéremmel. Egyikünk volt a vezető, míg a másik kettő feladata az volt, hogy a vezető mozdulatait utánozza. Lehetett ez egy egyszerű mozdulat, mint megérinteni a lábujjainkat, de valami nehezebb feladat is, mint átdobni egy labdát egy karikán. Az a játékos, aki nem tudta megismételni a vezető mozdulatát, kiesett a játékból. Miután mind kiestünk, egy új személy került a vezető helyére a következő körre.
Krisztus szolgái is a követésre és a vezetésre kaptak elhívást. Pál apostol igyekezett Krisztust hűen követni. Miközben így tett, ő maga is követendő példává vált mások számára. Jézus Krisztus valamennyiünket arra hív, hogy őt kövessük. Pál apostolhoz hasonlóan feladatunk nem csupán annyi, hogy hűségesen kövessük a mi Urunkat, hanem hogy másokat is az ő követésére vezessünk. Amikor a napi feladatainkat végezzük a munkahelyen, az iskolában vagy otthon, tetteinket mások is szemlélik és értékelik. Ha olyan életet élünk, amely Krisztus életét mutatja be, mások életét is gazdagabbá tehetjük - olyanná, amelynek örökkévaló értelme és célja van. Így, miközben követjük Krisztust, a vezetőt, másokat is arra ösztönzünk, hogy tanítványként éljenek.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts, hogy hűséges tanítványként mutassunk be téged mindenkinek! Ámen.

Hogyan vezethetek másokat Krisztushoz?
Wayne Greenawalt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÖSEN JÁTSZÓ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek