2021. december 14. kedd

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

ISTEN AKARATA?

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt 46,2)

2012. december 14-én egy férfi berontott a Connecticutban található Sandy Hook Iskolába, majd meggyilkolt 20 elsőst és hat felnőttet. Én túléltem a mészárlást, de láttam és hallottam olyan dolgokat, amiket soha senkinek nem kellene átélnie.
A gyülekezeti barátaim kérdezték: "Hogyan segíthetnénk?" "Imádkozzatok értem, mert én képtelen vagyok rá!" - válaszoltam. Haragudtam Istenre. "Hogy lehet Isten akarata, hogy ezeket a gyerekeket megöljék, én pedig 60 évesen megmenekültem?" Ennek semmi értelme. Hitem próbája volt, és nagyon szenvedtem.
Egy évvel később egy könyvet tanulmányoztunk a gyülekezetben. A beszélgetés Isten akaratának megértéséről és követéséről szólt. A tanulmány nagy megvilágosodást jelentett: nem Isten akarata volt, hogy 26 ember meghaljon. A szerető Isten szabad akaratot adott nekünk, mely felett a bűn gyakran győzedelmeskedik. Soha többet nem hibáztattam Istent. Megértettem, hogy maga a gonosz lépett be azon a napon az iskola kapuján.
Nem jöttem volna vissza a traumám sötét útjairól a családom, barátaim és szerető Istenembe vetett hit nélkül. Attól a naptól kezdve tanulom, hogy Isten milyen érzékenynek alkotott minket, és hogy soha ne vegyem magától értetődőnek az életet.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy kedvesebbek és szelídebbek legyünk, és jobban kapcsolódjunk egymáshoz! Ölelj át szereteteddel! Ámen.

Isten soha nem hagy el! Még a legsötétebb órákban sem.
Becky Virgalla (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK A FEGYVERES ERŐSZAK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek