2021. december 17. péntek

A Bárány átveszi a hétpecsétes könyvet
És láttam a trónon ülő jobb kezében egy könyvet, belül és kívül teleírva, hét pecséttel lepecsételve; és láttam egy erős angyalt, aki hatalmas hangon hirdette: Ki méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és feltörje pecsétjeit? De sem a mennyben, sem a földön, sem a föld alatt nem tudta senki felnyitni a könyvet, sem beletekinteni abba. És keservesen sírtam, mert senki sem bizonyult méltónak arra, hogy felnyissa a könyvet, és hogy beletekintsen. Ekkor az egyik vén így szólt hozzám: Ne sírj! Íme, győzött az oroszlán Júda törzséből, Dávid utóda, és felnyitja a könyvet és hét pecsétjét. És láttam, hogy a trón, a négy élőlény és a vének között ott áll a Bárány. Olyan volt, mint akit megöltek; hét szarva volt és hét szeme: az Isten hét lelke az, akiket elküldött az egész földre. A Bárány odament, és átvette a könyvet a trónon ülő jobb kezéből; és amikor átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt - mindegyiknél hárfa volt és aranypohár, tele füstölőszerrel: a szentek imádságai ezek.

Jel 5,1-8.

IMÁINK ÖRÖKKÉ MEGMARADNAK

Amikor átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt - mindegyiknél hárfa volt és aranypohár, tele füstölőszerrel: a szentek imádságai ezek. (Jel 5,8)

Évekkel Jézus halála után Jánosnak Patmosz szigetén hihetetlen látomása volt. Látta a mennyei tróntermet, Isten Bárányát, a szentek gyülekezetét s még valamit, amely felett hajlamos vagyok elsiklani: ott a trónteremben, a vének kezében az imákkal teli arany tálak voltak. Ott vannak az istenfélők imái Isten trónusa előtt.
Minden kérés, minden vágyakozás és kívánság, minden ima, melyet valaha Istenhez küldtek, ott van a trón előtt. Ha elbátortalanodom, vagy valami hiányzik az életemből, eszembe jut a Jelenések könyve, s elképzelem imámat ott, Isten trónja előtt. Isten odaadóan és személyesen gondoskodik rólunk, s szeretné, ha teljes életet élnénk. S bár lehet, hogy nem mindig látjuk őt munkálkodni, bízhatunk abban, hogy imánk ott van előtte, s ő válaszol az ő módján, az ő idejében - a mi javunkra, s Isten dicsőségére.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük az örök életet, melyet fiad, Jézus által kínálsz nekünk. Hadd nézzünk naponta erre az örök célra! Ámen.

Ma minden szükségemben Istenre hagyatkozom.
Stephen Hopkins (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI IMÁJÁRA VÁLASZT VÁR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek