2021. december 18. szombat

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,16-18.

AZ AGGODALOM ÁTADÁSA

Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot. (Jn 16,33)

Melbournben, Ausztráliában egy napon belül négy évszakot is átélhetünk. Ráadásul mindenkinek megvan a véleménye, melyik a legjobb. Néha úgy érzem, az életem is olyan, mint az időjárás. Vannak rossz és jó idők, jó napok és rossz napok. A rossz napokon csak a szörnyű dolgokra tudok gondolni, s hogy az életem sosem fog megváltozni.
Isten azonban arra hív, hogy másképp éljek és gondolkozzak. Jézus a Mt 6,34-ben azt mondja, hogy nem kell tudnunk, mit hoz a jövő. Annyi a dolgunk, hogy a ma gondjával törődjünk, s a holnapot bízzuk Istenre.
Ha aggódunk az eljövendő rossz dolgok miatt, lemaradunk az életünk jó dolgairól. Aggódni olyan, mint egy gyönyörű napon a házban maradni, mert lehet, hogy az időjárás-előrejelzés vihart jósol. Ne tegyük ezt! Hiszen a jó idők olyanok a léleknek, mint a D-vitamin, és megerősítenek a nehéz életszakaszokra.
Jézus azt mondta, lesznek gondjaink, de azt is mondta, legyünk bátrak és jókedvűek, örömmel teltek, mert ő legyőzte őket.

Imádság: Drága Urunk, adj bölcsességet, mit tegyünk ma, hogy megtaláljuk és megosszuk örömünket, miközben a jövőnket átadjuk neked. Ámen.

Megnevezem fájdalmaimat és örömeimet, s mindent átadok Istennek.
Shelley Marolla (Victoria, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI AGGÓDIK A JÖVŐ MIATT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek