2021. december 20. hétfő

Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.
Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Számolgatom, de több a homokszemeknél, és a végén is csak nálad vagyok.

Zsolt 139,7-18.

CSODÁLATOSAN MEGALKOTVA

Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt. 139,14)

Mindig gondom volt a megjelenésemmel. Más lányokhoz hasonlítottam magam, s arra gondoltam, bár olyan lenne a hajam, szemem, testem, mint az övék. Ez depresszióhoz és öngyilkossági gondolatokhoz vezetett. 2018 nyarán elhatároztam, hogy nem akarok ezzel a szomorúsággal tovább élni, s gyógyszereket gyűjtöttem. Ágyam végénél álltam teljesen összetörve. Gondolatok kavarogtak az elmémben: Tedd meg! Értéktelen vagy! Senkinek sem fogsz hiányozni! De azt is hallottam: A családod szeret. Céllal hívtalak erre a világra. Kapaszkodj ebbe, jobbá teszem a dolgokat! Tudom, hogy Isten ott volt velem, mikor a gondolataimmal birkóztam.
A 139. zsoltár arra emlékeztet, hogy egyedi vagyok, Isten alkotása, aki feltétel nélkül szeret, és szerető szemmel lát minket. Az Énekek 4,7 mondja: "Mindened oly szép, kedvesem, semmi hibád sincsen." Mindannyian gyönyörűek és szeretettek vagyunk, és Isten szemében tökéletesek. Ha nem akarunk mindenáron másokhoz hasonlítani, megláthatjuk értékeinket. Isten gyermekei vagyunk, s különbözőségeink ellenére Isten feltétel nélkül szeret minket. Csodálatosan, gondosan lettünk megalkotva.

Imádság: Istenünk, taníts minket értékelni és szeretni magunkat! Segíts, hogy többé ne hasonlítsuk máshoz magunkat, hanem egyedi teremtményeidnek tekintsük! Ámen.

Isten mesterműve vagyok.
Perla Yaneth (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNGYILKOSSÁGI GONDOLATOKKAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek