2021. december 21. kedd

Krisztus szeretetének megismerése
Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

SZERETETBEN MEGGYÖKEREZVE

Meghajtom térdemet az Atya előtt, hogy a szeretetben meggyökerezve és megalapozva, képesek legyetek megérteni, hogy mi a szélesség, hosszúság, magasság és mélység, és megismerjétek Krisztus minden ismeretet felülhaladó szeretetét. (Ef 3,17-19)

Eddig tizenegyszer költöztem az ország különböző régióiba. Most is éppen költözöm az egyik fiam és családja közelébe, távol a jelenlegi otthonomtól. A 80-as éveimben járok, és 17 éve lakom itt. Ez a leghosszabb idő, amit egy helyen töltöttem. Minden költözés együtt jár azzal, hogy magunk mögött kell hagynunk jó barátokat vagy családtagokat, aztán alkalmazkodnunk kell az új otthonhoz, új gyülekezethez és környezethez, új munkahelyhez, vagy a nyugdíjas lét új szakaszához. És új barátokat kell találnunk.
Az Úr azonban mindig nyilvánvaló üzenettel vezetett és adott erőt mindegyik költözésemhez. Most a 2Móz 33,14 erősített abban, hogy Isten arca velem jön és megnyugtat engem.
Az igazán fontos, az, hogy miben gyökerezünk a költözés előtt és után. Pál az efezusiakhoz írt imájában azt hangsúlyozza, hogy hitünk szilárdan gyökerezzen Krisztusban, mert ez a legbiztosabb módja, hogy rugalmasak, növekedésre képesek és sikeresek legyünk ott, ahová kerülünk. Krisztus szeretetében meggyökerezve nincs semmi félnivalónk, mert Isten velünk lesz.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy bizalommal nézhetünk a jövőbe, mert tudjuk, hogy te velünk vagy. Ámen.

Ha Krisztus szeretetében gyökereztem meg, akkor bárhol otthon érezhetem magam.
Hazel V. Thompson (Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ VÁROSBA KÖLTÖZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek