2021. december 30. csütörtök

Hálaadás az életért
Zsoltár, templomszentelési ének. Dávidé.
Magasztallak, URam, mert megmentettél. Nem engedted, hogy ellenségeim örüljenek bajomon. URam, Istenem, hozzád kiáltottam, és meggyógyítottál engem. URam, kihoztál engem a holtak hazájából, életben tartottál, nem roskadtam a sírba.
Zengjetek az ÚRnak, ti, hívei, magasztaljátok szent nevét! Mert csak egy pillanatig tart haragja, de egész életen át a kegyelme. Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás. Míg jó dolgom volt, azt gondoltam: Nem tántorodom meg soha. URam, kegyelmedből hatalmas hegyre állítottál. De mikor elrejtetted orcádat, nagyon megrettentem. Ekkor hozzád kiáltottam, URam, és így esedeztem az Úrhoz: Mit használ neked a vérem, ha leszállok a sírgödörbe? Hálát ad-e neked, aki porrá lett, hirdeti-e hűségedet? Hallgass meg, URam, kegyelmesen, légy segítségemre, URam!
Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. Ezért szüntelen zeng neked a szívem, örökké magasztallak, URam, Istenem!

Zsolt 30.

LEGYŐZNI A SZOMORÚSÁGOT

Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. (Zsolt 30,12)

Néha elborít a félelem, hogy a rákom kiújul. Ez az érzés gyakran olyankor jön, amikor nem is számítok rá, és kétségbe ejt. Nem élvezem a szomorú napokat, de ezzel más is így van, és ez rendben van. De a nehéz napokon is tudom, hogy Isten így is szeret. Ahogy átélem a könnyeket és a szenvedést, tudom, hogy hamarosan elmúlik.
Nemrég, egy borús estén, a fiam barátai jöttek vacsorára. Minden héten jönnek, és megtöltik nevetéssel a házat, amíg eszik a középszerű főztöm. A nyomottságom miatt majdnem lemondtam az összejövetelt, de amikor mind ott ültek boldogan az asztalnál, valami történt. Elmúlt a szomorúságom, és öröm váltotta fel. A fiúk talán sosem tudják meg, de Isten az ő örömüket használta arra, hogy békét hozzon nekem.
Sok minden okozhat fájdalmat az életben. De Isten jó és jót ad. A fiaim ajándékok. A barátaik is ajándékok. A földi életem is ajándék, minden szomorú és minden boldog percével együtt.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy mindig itt vagy velünk - akkor is, amikor elborít a szomorúság. Köszönjük, hogy jössz, és örömöt adsz nekünk. Ámen.

A szomorúság utolér, de Isten boldog ajándéka követi!
Kim Harms (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET SZOMORÚSÁG TERHEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek