2022. január 13. csütörtök

A nagy parancsolat: Szeresd az URat!
Ezek azok a parancsolatok, rendelkezések és törvények, amelyekről azt parancsolta Istenetek, az ÚR, hogy tanítsam meg nektek; ezeket teljesítsétek azon a földön, ahová átkeltek, hogy birtokba vegyétek. Féld Istenedet, az URat, és tartsd meg minden rendelkezését és parancsolatát, amelyeket én parancsolok neked, te magad, a fiad és unokád, életed minden napján, hogy hosszú ideig élhess. Hallgasd meg, Izráel, tartsd meg és teljesítsd ezeket, hogy jó dolgod legyen, és igen megsokasodj a tejjel és mézzel folyó földön, ahogyan megígérte neked atyáid Istene, az ÚR. Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon; írd föl azokat házad ajtófélfáira és a kapuidra!

5Móz 6,1-9.

LELKI TÁPLÁLÉK

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Hétéves lehettem, amikor édesanyám tébécé miatt ágyhoz kötött lett. Ez megakadályozta, hogy gondoskodjon rólam és két fivéremről. De sokat tett lelki növekedésünkért. Habár mások segítségére szorult fizikai táplálék terén, gondoskodott róla, hogy kapjunk lelki táplálékot. Leírta az Úri imádságot, a Tízparancsolatot és a 23. zsoltárt, hogy tanuljuk meg. Minden nap adott bibliai verseket, hogy memorizáljuk, és még most is emlékszem, ahogy arca ragyogott a boldogságtól, amikor felmondtuk neki azokat. Továbbadta a mindennapos Csendes Percek olvasásának szokását, és rajta keresztül növekedtünk a hitben.
Lelki növekedésünk iránti elkötelezettsége lett édesanyám egyik legfontosabb hagyatéka számunkra. Halála után megtartottuk hitünket, és még erősebb lett kapcsolatunk Istennel. Az Istenhez való közelség segített át bennünket a gyász idején, és amikor más kihívással szembesültünk életünk folyamán.
Habár édesanyánk csak rövid ideig volt velünk, hálás vagyok, hogy megtanított rá, hogyan dicsőíthetjük és szolgálhatjuk Istent. Ahogyan édesanyám bíztatott bennünket a hitre, mi is támogathatunk másokat hitük növekedésében.

Imádság: Atyánk, hálát adunk azokért az emberekért, akik szeretnek és gondoskodnak rólunk testileg-lelkileg. Ámen.

Ma is támogathatok valakit a hitben!
Neeta Nayna Macwan (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI TÁPLÁLTA HITÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek