2022. január 17. hétfő

Estefelé pedig, amikor lement a nap, Jézushoz vittek minden beteget és megszállottat; és az egész város összegyűlt az ajtó előtt. Sokakat meggyógyított, akik különféle betegségekben sínylődtek, sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte megszólalni az ördögöket, mivel azok ismerték őt. Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele levők azonban utánasiettek, és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: Mindenki téged keres. Ő pedig ezt mondta nekik: Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert ezért jöttem. És elment Galilea-szerte a zsinagógáikba, hirdette az igét, és kiűzte az ördögöket.

Mk 1,32-39.

CSODÁK

Hadd halljam minden reggel, hogy hűséges vagy, hiszen benned bízom! Ismertesd meg velem, melyik úton járjak, mert hozzád vágyódik lelkem. (Zsolt 143,8)

Nap mint nap annyi csodát kapok Istentől, amit évekig nem is vettem észre. Hitem erősödése után ma jobban látom Isten munkáját az életemben. Csodának tartom azt is, hogy minden reggel - ébresztőóra nélkül - felébreszt, hogy vele kezdjem minden napomat, mert szükség van az ő erejére, ahogy Jézusnak is. "Nagyon korán, amikor még sötét volt, Jézus felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott." (Mk 1,35)
Emlékszem, kiskoromban, - amikor még nem hittem Isten létezésében - egyik délután a szüleim rám bízták a kert megkapálását. Természetesen nem volt hozzá semmi kedvem, és kértem Istent, hogyha létezik, tegyen csodát, és kapálja meg helyettem a kertet. Hiába vártam. Akkor én úgy gondoltam, hogy csoda nem történt. Isten másmilyen csodát tett: elküldte az egyik barátnőmet, majd a másikat, és hamarosan elkészült a munka. Tehát csodák vannak és lesznek, csak észre kell vennünk!

Imádság: Köszönjük Urunk, azt a sok csodát az életünkben, amivel közelebb kerülünk hozzád, és amikkel erősíted a hitünket! Ámen.

Ma milyen csodával lep meg Isten?
Fodor Hajnalka (Tab, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A BETEGEKÉRT, AKIK A BETEGÁGYON VÁRJÁK A CSODÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek