2022. január 25. kedd

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.
Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem. Ha azt gondolnám, hogy elnyel a sötétség, és éjszakává lesz körülöttem a világosság: a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.

Zsolt 139,1-12.

ALAPOS KERESÉS

Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján! (Zsolt 139,23-24)

Egyik nap a férjem megkérdezte tőlem, hogy láttam-e a notebookját. Azt javasoltam, hogy nézze meg a kedvenc foteljában a párna alatt, ahova sokszor becsúsznak dolgok. Biztosított, hogy már megnézte, de úgy döntöttem, még egyszer ránézek, hátha túl mélyre csúszott a notebook, ahova a nagy kezével már nem ér be. Leszedtem az ülőpárnát, és egy pár morzsát találtam. A fotel mélyére nyúltam, és egy üres zacskót húztam ki, néhány régi csomagolópapírt, pár használt papírzsebkendőt, számos régi magazint, és végül egy villát - de a notebook sehol sem volt.
A keresgélés arra emlékeztetett, hogy milyen fontos a szívünk és életünk átvizsgálása. A fotel első látásra tisztának tűnt. Alaposabb vizsgálatra volt szükség, hogy megtaláljam a mélyben megbúvó dolgokat. Ehhez hasonlóan mások lehet, hogy egy felszínes pillantással nem veszik észre a bűnös cselekedeteim és érzéseim morzsáit, amik a felszín alatt bújnak meg.
A zsoltáros könyörög Istennek, hogy vizsgálja meg és ismerje meg szívét és nyugtalan gondolatait. Nekem is arra van szükségem, hogy Isten fénye beragyogja szívem sarkait is. Isten segíteni fog kitisztítani mindent, bármi is legyen ott.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük rendíthetetlen szeretetedet. Vizsgáld meg szívünket és életünket, és segíts, hogy mindig engedelmesek legyünk feléd! Ámen.

Isten fénye beragyogja életem legsötétebb sarkait is.
Carol Harrison (Saskatchewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK HÁLÁS SZÍVVEL ISTEN SZERETETÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek