2022. január 27. csütörtök

Ki kel védelmemre a gonoszok ellen? Ki áll mellém a gonosztevőkkel szemben? Ha az ÚR nem segített volna rajtam, én már a csend honában laknék. Mikor azt gondoltam, hogy roskad a lábam, szereteted, URam, támogatott engem. Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet.

Zsolt 94,16-19.

MEGTANULNI BÍZNI

Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet. (Zsolt 94,19)

Sokszor stresszelek olyan dolgok miatt, amelyek felett nincs hatalmam. De miért? Talán kételkedem Istenben? Az egyik barátom azt javasolta, hogy ha ilyen aggódás gyötörne, írjam le egy papírra, majd tegyem bele egy dobozba, melyen ez áll: "Isten dolgai", és lépjek tovább, hagyjam abba az aggódást.
Egy alkalommal, amikor aggódni kezdtem megint, kipróbáltam a módszert. Felírtam az aggodalmamat egy darab papírra, imádkoztam, könyörögtem, majd beletettem a papírt a dobozba. Talán néhányszor még imádkoztam megoldásért, de végül megfeledkeztem róla. Bármikor egy újabb probléma jelentkezett, mindig beletettem abba a bizonyos dobozba. Mikor végül úgy döntöttem, hogy kiürítem az "Isten dolgai" dobozt, egyetlen esetre sem emlékeztem, amit felírtam!
Az eltelt évek során hitemben annyira megerősödtem, hogy többé már nincs szükségem fizikailag erre a dobozra. Már sokkal jobban Istenre tudom hagyni gondjaimat, és jobban bízom benne, hogy ő gondoskodik minden aggodalmam orvoslásáról. Rájöttem, hogy korábbi kérdésemre a válasz az, hogy nem bíztam eléggé Istenben. De ő mindig is gondot viselt rólam. Megtanultam megújult reménnyel és örömmel egyre jobban bizakodni és kevesebbet aggodalmaskodni.

Imádság: Drága Istenünk, segíts növekednünk hitben azáltal, hogy átadjuk aggodalmainkat neked! Ámen.

Növekedhetek a hitben, ha Istenre bízom aggodalmaimat.
Doreen Alvarez (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTENRE TUDJUK BÍZNI AGGÓDÁSUNKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek