2022. január 28. péntek

Mindennek megvan a maga ideje
Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek. Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak. Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak. Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak. Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek. Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

MÉG NEM

Meg van az ideje a születésnek, és meg van az ideje a meghalásnak. (Préd 3,2)

Családommal költöztünk haza Angliából egy kéthetes európai autós utazás formájában, amikor az egyik szálló medencéjében egy életre szóló tanulságot kaptam. 13 éves fejjel rávettem a kis 5 éves húgomat, hogy ha felemelem, akkor bejön ő is velem a térdig érő vízbe. Nem számítottam rá, hogy mélyülő medencéről van szó, így beljebb sétálva megcsúszott a lábam, és a 2 méteres vízben találtuk magunkat. Nagyon váratlanul ért minket és húgom is csak ösztönösen kapaszkodott belém, engem nyomva lejjebb a vízben.
Pár percig tartott az egész "fuldoklás" míg a medence közepéről valahogy a széléig eljutottunk, de ez alatt leírhatatlan gondolatok mentek át bennem, és az életem is végigpörgött a szemem előtt. Hihetetlen élmény volt, és kisétálva a medencéből sok mindent megértettem az emberi élet értékéről. Ennek már 8 éve, de még mindig gyakran gondolok rá, hogy mi lett volna ha nem érünk időben a medence széléhez. Ilyenkor több megnyugtató ige is eszembe jut, köztük a mai igénk is.
Tudnunk kell, hogy Isten minden szeretett gyermekét szemmel tartja, egy hajszál sem hullhat le a fejünkről az ő tudta és akarata nélkül. Továbbá mindennek megvan a tökéletes ideje, így ha Isten kezébe tesszük az életünk, nincs mitől félnünk.

Imádság: Köszönjük Urunk a te biztonságot nyújtó kezed. Vezess utunkon, és ne engedd, hogy letérjünk róla. Ámen.

Ha aggódom, az imádság és az ige mindig megnyugtat.
Kökény Eszter (Balatonfenyves, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A TESTVÉREINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek