2022. február 4. péntek

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Péld 3,5-6.

MÁS TERV

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Kezdő főiskolásként az utolsó évről álmodoztam: kosármeccsek, kirándulások, éjszakába nyúló valóságshownézés. Milyen jó lesz! De másképp alakultak a dolgok. Számomra túl nehéznek bizonyult a szakom, míg a legtöbb közeli barátom májusban diplomázni készült. Próbáltam optimista maradni, de a dolgok csak még rosszabbra fordultak, mikor az utolsó, ott lévő barátom is bejelentette, hogy következő ősszel már nem jön vissza az iskolába. Az utolsó évvel kapcsolatos terveim mind szertefoszlottak.
Mire az őszi szemeszter elkezdődött, nagyon magányos és szomorú voltam, és irigykedtem a többiekre. Egy csődtömegnek éreztem magam, és emiatt haragudtam Istenre. Miért büntet engem? Nem értettem, mit csináltam rosszul. Miközben ezeken töprengve a Jer 29,11-et olvastam, rájöttem, hogy valami fontosat elfelejtettem: Isten útjai nem az én útjaim.
Amikor alárendeltem magam Isten akaratának, teljesen másképp kezdtem látni az iskolát. Még új barátaim is lettek, akiket valószínűleg soha nem ismertem volna meg, ha a saját utamat járom. Isten azóta is vezet az úton, és segít nekem.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy ne ragaszkodjunk görcsösen a saját elképzeléseinkhez, és a saját vágyainkat a te akaratodhoz tudjuk igazítani! Ámen.

Isten útjai nem az én útjaim.
Siyhani Jones (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MELLŐZÖTTNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek