2022. február 5. szombat

Dicsérjétek az URat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret! Felépíti Jeruzsálemet az ÚR, összegyűjti a szétszóródott Izráelt. Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek. Nagy a mi Urunk, és igen erős, bölcsessége határtalan. Támogatja az ÚR az alázatosokat, de porig alázza a bűnösöket.
Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek! Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. Eledelt ad az állatoknak, a károgó hollóknak is. Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.

Zsolt 147,1-11.

A VÉGTELEN ISTEN

Nagy a mi Urunk, és igen erős, bölcsessége határtalan. (Zsolt 147,5)

Vacsora közben szóba került a Pí (?), a szám, ami így kezdődik: 3,14159, amit a kör kerületének és területének számításakor használunk. Feleségem - aki felsős matematikatanár - megerősítette, hogy a Pí egy irracionális szám, ami azt is jelenti, hogy végtelen. A matematikusok nem tudják leírni teljesen a végtelen sort alkotó számjegyeket, ugyanakkor nélkülözhetetlenül fontos a mérnökök, feltalálók, művészek, sőt még a mesterszakácsok munkájában is.
Mint ahogy a Pí, Isten is végtelen és mérhetetlen, nem tudjuk megismerni őt teljességében. Mégis, Isten ismerete segít, hogy megértsük az életet. Egész életünkön át számolhatjuk Isten végtelenségének "számjegyeit", melynek mindegyike új csodát, meglepetést és perspektívát jelent számunkra a megismerésének folyamatában. Azonban megnyugvást is ad az a tudat, hogy Isten leírhatatlan, hiszen Istennek, akinek határtalan tudás van az egyik kezében, a végtelen szeretetet tartja a másikban.
Ma örülhetünk, tudva, hogy bár Isten messze túl van az emberi megértés határán, elegendő impulzust ad nekünk ahhoz, hogy megismerjük a gazdag szépséget és a mély szeretetet.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy bepillanthatunk nagyságodba. Segíts, hogy megértésünk határán messze túl bízzunk benned! Ámen.

Noha nem foghatom fel teljesen Isten nagyságát, hiszek Isten erejében és szeretetében.
Luke Ecklund Heberle (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A MATEMATIKATANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek