2022. február 9. szerda

Pál mindenki szolgájává tette magát
Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek. A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő - pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt -, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket. A törvény nélkülieknek olyanná lettem, mint aki törvény nélküli - pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek -, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket. Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban.

1Kor 9,19-23.

ÁLDÁSOK MEGOSZTÁSA

Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban. (1Kor 9,23)

Egy fiatal nőt elkezdtem látogatni, aki a város szegény, lepukkant részén élt. Napokig betegen feküdt, és nem volt senkije, aki gondoskodott volna róla. Minden alkalommal, amikor meglátogattam, azt kérte, hogy énekeljek, és olvassak neki a Bibliából.
Minden látogatásomon csöndben hallgatott és sohasem szólalt meg. Aztán egyik nap ezt suttogta nekem: "Köszönöm, hogy emberként bánsz velem. Ezen a héten érzem Jézus szeretetét. Légy szíves, kérd meg, hogy fogadjon gyermekének! Hiszem, hogy Jézus a megmentőm, és be akarom fogadni, mielőtt hazamegyek. Kérdd meg Jézust, hogy vigyen örökkévaló otthonomba, a mennybe."
Nem sokkal az imádság után hazatért a mennyei Atyához. Pál apostol írta, hogy ő mindenki rabszolgájává akarta tenni magát, annak ellenére, hogy szabad volt. Az evangélium kedvéért tette ezt, és így osztotta meg annak áldásait. Jézus azt akarja, hogy nagyszerű képességeinket sok ember felé áldásként használjuk, nem saját magunkért, hanem az evangéliumért.

Imádság: Úr Jézus! Köszönjük a lehetőségeket, amikor neked szolgálhatunk, és megmutathatjuk szereteted másoknak! Ámen.

Azzal, hogy alázattal másokat szolgálok, sokak számára Isten áldása lehetek.
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKRŐL NINCS, AKI GONDOSKODJON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek