2022. február 11. péntek

Ézsaiás elhívatása
Uzzijjá király halála évében láttam az Urat, amint egy trónon ült. Magasztos volt és felséges; palástja betöltötte a templomot. Szeráfok álltak mellette, hat-hat szárnya volt mindegyiknek: kettővel az arcát takarta el, kettővel a lábát takarta el, kettővel pedig repült. Ezt harsogták egymásnak felváltva:
Szent, szent, szent a Seregek URa, dicsősége betölti az egész földet! A hangos kiáltástól megremegtek a küszöbök eresztékei, és a templom megtelt füsttel. Ekkor megszólaltam:
Jaj nekem! Elvesztem, mert tisztátalan ajkú vagyok, és tisztátalan ajkú nép között lakom. Hiszen a Királyt, a Seregek URát látták szemeim! Ekkor odarepült hozzám egy szeráf, kezében parázs volt, amelyet fogóval vett le az oltárról. Számhoz érintette, és ezt mondta: Íme, ez megérintette ajkadat, bűnöd el van véve, vétked meg van bocsátva.
Majd az Úr szavát hallottam, amint ezt kérdezi: Kit küldjek el, ki lesz a követünk? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj!

Ézs 6,1-8.

ENGEM KÜLDJ!

Majd az Úr szavát hallottam, amint ezt kérdezi: Kit küldjek el, ki lesz a követünk? Én ezt mondtam: Itt vagyok, engem küldj! (Ézs 6,8)

Férjemmel két évig ifjúsági segítőként szolgáltunk, amikor lelkipásztorunk megkeresett, hogy szükség van egy ifjúsági lelkészre az állam másik felén lévő kis gyülekezetben. Az első reakcióm: Semmiképpen! Nem vettem részt formális oktatáson vagy tréningen, és egy zűrös gyerekkor után hagytam el azt a területet. Nem volt kedvem visszatérni egy olyan helyre, ahol megítéltek és kirekesztettek, mégis szívem Jézusért akart élni, és éreztem, hogy hív. Válaszunk jobban hasonlított egy félénk motyogásra, mint kiáltásra, de igent mondtunk.
Soha nem fogom megbánni a válaszunkat. Isten hatalmas munkát végzett rajtunk keresztül. Indítani tudtunk egy ifjúsági csoportot, és összehoztunk különböző felekezetű tizenéveseket táborokba, felajánlva számukra az összetartozás érzését. Közvetítői erőfeszítések révén számos bebörtönzött fiatal életében is jelentős változást tapasztaltunk. Még mindig lenyűgöz, ahogy Isten minden tökéletlenségünkkel együtt használt minket. Megtanultam, hogy Istennek nem a legokosabb vagy a legtehetségesebb emberekre van szüksége a világ átformálásához. Istennek pusztán arra van szüksége, hogy valaki felelje: "Engem küldj!"

Imádság: Drága Urunk! Segíts mindannyiunknak, hogy igent mondjunk neked! Add meg az erőt, hogy szolgáljunk neked, ahogy csak tudunk! Ámen.

Ha igent mondok, Isten nagy dolgokat tud tenni általam.
Katie J. Trent (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIONÁRIUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek