2022. február 14. hétfő

Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.

1Jn 4,16-19.

SZERETŐ ISTEN

Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,19)

Egy februári reggelen beléptem a gyülekezet házi napközijébe, és a csoportszobát Valentin napi szívekkel feldíszítve találtam. Vörös, rózsaszín, díszes és papír csipkeszívecskék, valamint olyanok, amelyeket újságból vágtak ki. A mennyezetről lógtak lefelé, a hirdetőtáblára voltak kifüggesztve az ablakokra felragasztva, és az asztalokon elhelyezve. Az igazgatónőnél rákérdeztem a gyönyörű kiállításra. "Ó, ezeket a gyerekek készítették Istennek" - magyarázta. Micsoda nagyszerű ötlet!
Minden februárban feleségemmel Valentin napi üdvözlőlapokat küldünk az unokáinknak, hogy kifejezzük szeretetünket irántuk. De sokszor elmulasztom, hogy szeretetemet Isten felé is kifejezzem! Isten felé kinyilvánított szeretetem csupán válasz az ő szeretetére. Kifejezhetjük ezt a szeretetet úgy, hogy Isten jelenlétében töltünk időt, élvezve közelségét, olvassuk igéjét, és naponta törekszünk arra, hogy őt még jobban megismerjük. Isten felé megmutathatjuk szeretetünket azáltal is, ahogyan beszélünk, amit teszünk, ahogyan adottságainkkal élünk.
Minden reggel imádságaimban és napi teendőim között öntöm szavakba "köszöntésemet", kifejezve ezzel, hogy szeretem őt, aki előbb szeretett engem.

Imádság: Szerető Istenünk, szeretnénk megismerni téged, és engedni, hogy megismerj minket. Hadd sugározzuk szeretetedet, hogy mások is megismerhessék azt! Ámen.

Ma tudatosan mutatom meg Isten iránti szeretetemet.
Drexel C. Rankin (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK A MI SZERETETÜNKRE VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek