2022. február 15. kedd

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.

Mt 11,28-30.

SZELÍD SZÍV

A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! (Fil 4,5)

Törekvő, energikus személyiség vagyok. Igyekszem mindig új és új dolgokat elérni, miközben a napi teendőket is sorra kipipálom. Már kora gyerekkoromtól versenyző típus voltam, az olyan egyszerű játékoknál is, mint a székfoglaló. Ahogy idősödtem, elkezdtem hinni abban az üzenetben, hogy tégy mindent olyan jól, ahogy csak tudsz, és még azon felül is a legjobbnak kell lenned.
Életem során ezek a törekvések sok elismerést szereztek számomra. Azonban csak néhány ember tudja, hogy milyen kemény vagyok önmagamhoz. Önmagam lehető legrosszabb kritikusa vagyok, mert dolgaimat megvizsgálva valamennyiben találok hibát. A munkahelyen, otthon, a szolgálatban és a kapcsolataimban is mindig a teljesítményemet vizsgálom. És többet várok el magamtól, mint mások.
Végül Isten egy másik utat mutatott számomra. Jézusnak nehéz küldetése volt, amelyet teljesítenie kellett, de az ő megközelítése különbözött az enyémtől. Jézus nyugodt volt és szelíd lelkületű, és ebből az isteni forrásból fakadtak jótettei, gyógyításai. Úgy gondolom, hogy Isten azt szeretné, ha értékes célokat és terveket valósítanánk meg. Elsőként azonban Isten meg akarja mutatni, hogy az is számít, hogyan visszük végbe mindezt.

Imádság: Urunk, amint életünk céljait megvalósítjuk, taníts, hogy legyünk szelídek önmagunkhoz és másokhoz! Ámen.

Amikor az önkritikám leterhel, igyekszem szelíd lenni, mint Jézus.
Piyumi Kapugeekiyana (Nyugati Provincia, Sri Lanka)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT AZ EMBEREKÉRT, AKIK TÚL KEMÉNYEK ÖNMAGUKHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek