2022. február 16. szerda

A nagy parancsolat
Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elhallgattatta, összegyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

Mt 22,34-40.

MAGÁNY

Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Mt 22,39)

A közösségi média meghódította világunkat. Az internet és a vezeték nélküli kommunikációs csatornák példátlan globális összekapcsolódást eredményeztek. De a magány is megerősödött.
A magányra adott válaszként új programok jelennek meg a nagyvárosokban, hogy erősítsék a társadalmi összekapcsolódást. Az Egyesült Királyságban még magányügyi miniszter is létezik, aki a társadalmi elszigetelődés ellen küzd. Ez egy az új általános stratégiák közül a magány leküzdésére. Keresztényként azonban van-e bármilyen személyes stratégiánk ehhez?
Egy nyilvánvaló út, hogy szeressük felebarátunkat, mint magunkat. Jézus szerint a legnagyobb parancsolat szeretni Istent és szeretni másokat. De a szeretet-törvény gyakran rávilágít hiányosságaimra. Az üzletekben, orvosi várótermekben vagy a nyilvános élet más helyszínein csak magammal vagyok elfoglalva, miközben megfeledkezem a körülöttem élőkről. Ahelyett, hogy azokkal építenék kapcsolatot, akikkel fizikailag találkozom, egyre jobban magával ránt a virtuális kapcsolatrendszer. Segítségért imádkozom, hogy kihasználjam a pillanatot, üdvözöljek mindenkit. Jelentéktelennek érezhetjük egyéni erőfeszítéseinket, hogy Jézus parancsolatát megéljük. Amikor azonban a keresztények valóban keresik a lehetőséget, hogy szeressék Istent és embertársaikat, valódi változást érhetnek el.

Imádság: Drága Jézus, segíts, hogy parancsolatod szerint éljünk, hogy szeressünk téged és másokat! Ámen.

Isten szeretetével üdvözlöm azokat, akikkel találkozom.
Beverly Taylor (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek