2022. február 19. szombat

Hiszen emlékeztek, testvéreink, a mi fáradozásunkra és vesződségünkre: éjjel és nappal dolgoztunk, hogy senkit meg ne terheljünk nálatok, és úgy hirdettük nektek Isten evangéliumát. Ti vagytok a tanúim és az Isten: milyen szentek, igazak és feddhetetlenek voltunk közöttetek, akik hisztek. Aminthogy azt is tudjátok, hogy mint gyermekeit az apa, mindenkit egyenként intettünk és buzdítottunk, és kérve kértünk titeket: éljetek Istenhez méltó módon, aki az ő országába és dicsőségébe hív titeket.
Ezért mi is szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor hallgattátok Isten általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek.

1Thessz 2,9-13.

EGYMÁS AJÁNDÉKA

Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket. (Zsid 13,7)

Fiam alig 4 éves, de mindene - a ruháitól kezdve a vadiúj "nagyfiús" frizurájáig - önmagamra emlékeztet. Vasárnaponként a reggeli dicsőítés után magabiztosan fellép a színpadra, csatlakozik hozzám és püföli a dobomat. Világosan látszik, hogy az apukájára akar hasonlítani.
Néha habozunk, hogy egy hozzánk közel álló személyre akarunk-e hasonlítani. Talán idegessé tesz, hogy idealizálunk valakit vagy megrémülünk a gondolattól, hogy valaki felnéz ránk. Mégis, talán épp így hagyjuk ki Isten egyik legnagyobb ajándékát a lelki növekedésre - azt, hogy egymás ajándékai legyünk.
Az 1Thessz-ben Pál azt ajánlja a gyülekezetnek, hogy vegyenek példát az érettebb hívőkről, akik bizalmukat Isten igéjébe vetik. Az érett hívők Istent követik, és őket követve mi is erősödhetünk a hitben.
A hit ösvényén járva nem kell tartanunk attól, hogy valaki felnéz ránk, ahogy rám a fiam. Nem kell félnünk, hogy kövessük azokat a példaképeket, akik hűségesen követik Krisztust. Ahogy közösen járunk a hitben, együtt tanulunk meg mennyei Atyánkhoz hasonlóvá válni.

Imádság: Drága Urunk, végy körül olyan emberekkel, akik közelebb segítenek hozzád. Segíts másokat úgy vezetnünk, hogy az ő hitük is növekedjen! Ámen.

Ki a példaképem Krisztus követésében?
Jason Koon (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIRE FELNÉZÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek