2022. február 21. hétfő

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.
Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy elégedett legyek azzal, amim van. Tudok szűkölködni, és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, bővölködésbe és nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban.

Fil 4,4-14.

ISTENI GONDVISELÉS

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel Krisztus Jézusban. (Fil 4,19)

Egész éjszaka busszal utaztam. Elkezdtem énekelni egy népszerű gospelt. Meglepő módon mások is bekapcsolódtak, és harmóniában énekeltünk. Míg szállt az ének, láthattuk a fákat az út két oldalán. Ágaik jobbra-balra hajladoztak, mintha tapsoltak volna Isten dicsőségére.
Aztán több mint 600 km megtétele után megérkeztünk reggel 7-re Ikot Ekpene-be. Ez egy nigériai város Kamerun határában. Amikor leszálltunk a buszról, hirtelen világossá vált számomra, hogy aznap éjjelre nincs szállásom. Mielőtt még elkezdhettem volna azon gondolkodni, hogy mit csináljak ebben a helyzetben, odajött hozzám egy férfi és így szólt hozzám: "Üdvözöllek, Isten embere! Örülnék, ha eljönnél velem, és a házamban töltenéd az éjszakát! Tudom, hogy Isten ezért meg fog áldani engem". Nagyon megkönnyebbültem. Aznap este meleg vacsorát és egy kényelmes szobát kaptam. Másnap elindultam Kamerunba, ahol egy evangelizációs misszióban prédikáltam.
Ha Isten elhív egy szolgálatra, bízhatunk benne, hogy ő végig elkísér bennünket. A mi kegyelmes Istenünk soha nem hagy bennünket egyedül.

Imádság: Örökkévaló Istenünk, segíts bennünket, hogy engedelmeskedjünk ma neked, és lássuk meg a te gondviselésedet! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Bízhatok abban, hogy Isten tudja, mire van szükségem.
Raphael Ufuoma Williams (Gauteng, Dél Afrika)

IMÁDKOZZUNK ISTEN GONDVISELÉSÉBE VETETT BIZALOMÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek