2022. február 23. szerda

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet. Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. És mi láttuk, és bizonyságot teszünk arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban megmarad Isten, ő pedig Istenben.

1Jn 4,7-15.

A VÁRÓSZOBA

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent. (1Jn 4,7)

Egy orvosi rendelő várószobájában üldögéltem, amikor egy fiatalember jött be. A recepciós üdvözlése után leült mellém. Piszkos gyári uniformist viselt, és a nehéz fizikai munkától testszaga volt. Mosolyogtam rá, de azt kívántam, bárcsak máshová ült volna le. Aztán pár perc múlva ismerősnek tűnt az illat. Apámnak volt ilyen illata, amikor hazajött a munkából egy hasonló gyárból.
Apám hűséges keresztény volt. Talán ez a fiatalember is. Talán ő is szereti megölelni és megcsókolni a gyerekeit, ahogy az én apám is. Nagyon elszégyelltem magam, hogy ilyen negatívan ítéltem meg a betegtársamat. Elfelejtettem az evangéliumi tanítást: "szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van!"
Isten mindannyiunkat szeret, és megosztja az életet velünk. Jézus Krisztust azért feszítették meg, és azért támadt fel, mert Isten az egyszülött Fiát szeretetének legnagyobb jeleként küldte a világba. Krisztusban nem számít, hogy kik vagyunk vagy mit csinálunk, az a fontos, hogy szeressük egymást és törődjünk egymással, mert Istent szeretjük, és ő is szeret minket.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy minden utunkba akadó embert szeretni tudjunk, ahogyan te szeretsz minket! Ámen.

Minden emberre úgy fogok tekinteni, mint Isten gyermekére.
Gordon Talk (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÁRI MUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek