2022. február 24. csütörtök

Jézus a tengeren jár
Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!

Mt 14,22-33.

JÉZUSRA NÉZZ!

Lenyúlt a magasból, és fölvett, a nagy vizekből kihúzott engem. (Zsolt 18,17)

Húszas éveimben halt meg édesanyám, ezért sohasem láthatta és szerethette öt gyerekemet. Csodás nagymama volt (az akkor már 22 unokájának), sok időt töltött mindegyik lányával és a menyeivel. Szép kis ruhácskákat kötött minden unokának. Mindig a rendelkezésükre állt.
Én különösen akkor hiányoltam őt, amikor családot alapítottunk. Hibáztattam Istent, hogy akkor szólította el őt, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá. Egy ideig minden figyelmemet a szülői szerepre irányítottam és az állandó kimerültségre, nem pedig Jézusra, aki szeretett volna velem lenni a kétségek és a gyász idején.
A mai bibliai szakaszban Péter szintén leveszi tekintetét Jézusról. Inkább a viharral törődik, semhogy Jézusra figyelne, az egyetlenre, aki le tudja csendesíteni a vihart. Péter majdnem belefullad a vízbe, de amikor segítségért kiált, Jézus megmenti.
Életünkben elboríthatnak különféle viharok, és azzal fenyegethetnek, hogy megfulladunk kétségbeesésünkben. De ilyenkor kiálthatunk Jézushoz, az egyetlenhez, aki megmenthet bennünket. Csak annyi kell, hogy bizalommal forduljunk hozzá.

Imádság: . Köszönjük Jézus, hogy te mindig meghallod, ha segítségért kiáltunk, legyen az nappal vagy éjszaka. Ámen.

A viharra koncentrálok, vagy arra az Egyetlenre, aki lecsendesítheti a vihart?
Dianne Fegan (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A NAGYMAMÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek