2022. május 2. hétfő

Jézus meggyógyítja a kapernaumi százados szolgáját
Amikor Jézus Kapernaumba érkezett, odament hozzá egy százados, és kérte őt: Uram, a szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyű kínjai vannak. Ő így szólt hozzá: Elmegyek, és meggyógyítom. De a százados ezt felelte: Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul a szolgám. Mert én is hatalom alatt álló ember vagyok, nekem is vannak alárendelt katonáim. És ha azt mondom az egyiknek: Menj el! - akkor elmegy, és a másiknak: Gyere ide! - akkor idejön, vagy ha szólok a szolgámnak: Tedd meg ezt! - akkor megteszi. Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt az őt követőkhöz: Bizony mondom nektek, senkiben sem találtam ilyen nagy hitet Izráelben. De mondom nektek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában; akik pedig a mennyek országa fiainak tartják magukat, kivettetnek a külső sötétségre, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás. A századosnak pedig ezt mondta Jézus: Menj el, és legyen a te hited szerint. És meggyógyult a szolga még abban az órában.

Mt 8,5-13.

IMÁDSÁGBAN NINCS TÁVOLSÁG

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

Amikor Pennsylvania egyik gyülekezetében szolgáltam lelkészként, valaki felhívott egy személyes problémájával. A beszélgetés végén megkérdeztem, imádkozhatok-e vele. Meglepett hangon visszakérdezett: "Telefonon is lehet?" Ez egészen új volt számára. Ma már talán nem hangzik ez idegennek nekünk, de olyan könnyű visszautasítani elsőre valamit, ami különös. Ezzel a férfivel mi imádkoztunk, és Isten végezte a többit.
Minden generáció új utakat fedez fel a Krisztus iránti szeretet kifejezésére. Lelkészként én mindig keresem az új módokat az emberek elérésére. A média eszközei új lehetőséget teremtenek ugyanannak az üzenetnek a továbbadására: Jézusról és a kereszten felmutatott megmentő szeretetéről.
Máté evangéliumában ezt olvassuk: "ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük". Krisztus az a kapocs, amely összeköt minket az új technológiákon keresztül is. Évekkel ezelőtt hallottam egy mondást, amely nagyon megragadott: "Az imádságban nincsenek távolságok". Krisztusban van egy szoros kapocs, amely összeköt minket.

Imádság: Urunk, kérünk, emlékeztess rá, hogy te közösségbe vonsz minket, a fizikai távolságok ellenére! Ámen.

Az imádságban nincsenek távolságok.
Cletus L. Hull III (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁKAT HASZNÁLÓ GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek