2022. május 3. kedd

Tisztítsd meg szívedet a gonosztól, ó, Jeruzsálem, hogy megszabadulhass! Meddig maradnak még benned álnok gondolataid? Hírnök szava hallatszik Dánból, vészt hirdetőé Efraim hegyéről. Figyelmeztessétek a népeket, vigyétek hírül Jeruzsálemnek: Ostromlók jönnek messze földről, kiáltoznak Júda városai ellen. Mint mezőőrök veszik körül, mert fellázadtak ellenem - így szól az ÚR. A te utaid és tetteid okozták ezt. Gonoszságod miatt kell most keseregned, és járja át szívedet a bánat.

Jer 4,14-18.

LELKI RENDETLENSÉG

Tisztítsd meg szívedet a gonosztól, ó, Jeruzsálem, hogy megszabadulhass! Meddig maradnak még benned álnok gondolataid? (Jer 4,14)

A bérházat, amelyben négy évig laktam, felszámolták. Amikor a szomszédokkal együtt elkezdtünk kiköltözni, elcsodálkoztam azon a hatalmas mennyiségű holmin, amit az emberek képesek voltak bezsúfolni a lakásaikba. Az én lakrészem meglehetősen üres volt, így mindig jutott elegendő hely a barátaim számára, akik rendszeresen meglátogattak. Ha több kacatot felhalmoztam volna, nem jutott volna hely a közös étkezésekre, néha a spontán táncolásra és társasjátékokra azokkal, akiket szeretek.
Bár nem vagyok a javak gyűjtögetője, a szívembe hajlamos vagyok szükségtelen és veszélyes dolgokat betárolni: neheztelést, kíméletlen szavakat, képmutató gondolkodást, helytelen viselkedést. Így a szívemben olyan nagy összevisszaság lehet, hogy kevés hely marad Isten és embertársaim számára. Ha nem engedem a Szentléleknek, hogy minden értéktelent kitakarítson onnan, a lelki összevisszaság szűk börtönébe zárva maradok.
Isten közel szeretne lenni hozzánk, betölteni életünket, hogy örvendezhessünk az Istennel és embertársainkkal való meghitt kapcsolatoknak. Talán nehezünkre esik megválni a sok limlomtól, de ha megtesszük, megtapasztaljuk az Isten szerint való életet.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy kész vagy megtisztítani rendezetlen szívünket az örök élet számára. Ámen.

Hogyan készíthetek szívemben több helyet Isten számára?
Megan L. Anderson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK LAKHATÁSUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek