2022. május 5. csütörtök

Az adakozás áldása
Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt.

2Kor 9,6-11.

A BÉKESSÉG ÍGÉRETE

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil, 4,7)

Amióta a férjem, Doug néhány évvel ezelőtt megbetegedett, sokféle tevékenységünkről le kellett mondanunk, ideértve a hóban történő autóvezetést is. Ha vasárnap havazik, otthon tartunk magunknak istentiszteletet. Doug játszik a zongorán, felváltva olvassuk a Szentírást, és online hallgatunk meg egy igehirdetést.
Egyik vasárnap nem tudtam odafigyelni a szolgálatra. Egész éjjel erősen havazott, és aggódtam a kocsifelhajtónk letakarítása miatt. Alig fejeztük be az istentiszteletünket, amikor kaparó hangokat hallottam odakintről. Kilestem az ablakon, és láttam amint két szomszéd fiú takarítja a kocsibejárónkat. Micsoda válasz volt ez a szükségünkre! Azóta a fiúk mindig ellapátolják a havat.
A Fil 4,6 azt mondja, ne aggodalmaskodjunk, hanem hálaadással tárjuk Isten elé kéréseinket. Ez a parancs egy ígérettel társul: az Isten békességével. Nem is tudom, imádkoztam-e aznap a hóeltakarításért. Most, ha új kihívással nézek szembe, így imádkozom: "Uram, te látod, hogy szükségünk van .... Köszönjük a gondoskodásodat". A válaszok nem mindig úgy érkeznek, ahogy elképzelem. Néha Isten azt mutatja meg, hogyan tudom én megoldani a feladatot. Máskor segítséget küld. Isten gondoskodik rólunk.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts bízni, hogy meg fogod adni, amire szükségünk van! Űzd el szívünkből az aggodalmaskodást, és tölts meg békességgel! Ámen.

Isten pontosan tudja, mire van ma szükségem.
Elizabeth Erlandson (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A MOZGÁSUKBAN KORLÁTOZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek