2022. május 8. vasárnap

Jézus megáldja a gyermekeket
Kisgyermekeket is vittek hozzá, hogy megérintse őket. Amikor a tanítványok ezt meglátták, rájuk szóltak, Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba.

Lk 18,15-17.

EGYENES ÚT

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. (Péld 22,6)

Egész életem tele van erős lelkű emberek mintaképeivel. Édesanyám a háztartás feje volt, egyedüli szülőként nevelve a hat gyermekét. Reggeltől estig dolgozott, hogy eltartson minket. Bertha nagymamám gazdag örökséget hagyott ránk példamutatásával, hogy keményen dolgozzunk és legyünk határozottak. Belénk csepegtette azt a meggyőződést, hogy Isten mindig velünk van.
Délutánonként nagymama megengedte, hogy átmenjünk Esther nénihez a szomszédba, aki nagy örömmel vigyázott ránk, gyerekekre. Mindig készített valami finom ennivalót. Amíg ettünk, bibliai történeteket olvasott fel nekünk. Ezek a történetek mély hatást gyakoroltak fiatal szívemre és értelmemre, és életem elkezdett változni. A pénzügyi korlátaink ellenére mindig az volt a vágyam és imádságom, hogy továbbtanulhassak. Kértem Istent, segítsen elérni célomat, és tanár lehessek.
Rendületlenül kitartottam, és célom valóra vált. Hitem alapját azok az emberek vetették meg, akik követték a tanítást: "neveld a gyermeket a neki megfelelő módon". Iránymutatásuknak köszönhetően megmaradtam az Istenhez vezető egyenes úton.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük azokat a hitben járó embereket, akik gyermekeket irányítgatnak, és lehetőséget teremtenek nekik arra, hogy téged megismerjenek. Ámen.

Hogyan tudnék bátorítani valakit az Istenhez vezető útra?
Gloria Amparo Valencia Riascos (Valle del Cauca, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK A CSONKA CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek