2022. május 16. hétfő

Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igéimet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem. Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!

Jn 14,23-27.

A SZENT VIGASZTALÓ

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. (Jn 16,7)

Jézus az utolsó pillanatait a tanítványaival töltötte, és figyelmeztette őket, milyen üldöztetések várnak rájuk, ha követik őt. Jézus nem azért mondta el ezeket, hogy elbátortalanítsa vagy megijessze őket, hanem inkább azért, hogy építse a hitüket, és segítsen megérteniük a rájuk váró eseményeket.
Ha megértjük a kihívásainkat, az képessé tehet legyőzni is őket. Büszkén mondhatom, hogy én magam vagyok a tanú erre. Rengeteg kihívással megküzdöttem életem során, de az kizárólag akkor sikerült, amikor megértettem a probléma gyökerét, és bíztam az Úr segítségében.
Tudva, hogy nem lesz könnyű az út, Jézus biztosította a tanítványait afelől, hogy nem maradnak egyedül; a Szentlélek fogja vigasztalni őket békét és megnyugvást adva a nehéz időkben. Ez a Szentlélek munkája az életünkben: csökkenteni az aggódásunkat és megszüntetni a félelmünket.
Hiszem, hogy Isten azt akarja, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül. A Szentlélek jár velünk, hogy megnyugtasson, tanítson és megújítsa a bizalmunkat Istenben. Bízhatunk Istenben, és meglátjuk a Szentlélek munkáját életünkben.

Imádság: Istenünk, hálásak vagyunk Szentlelkedért, aki segít a kihívásokban, melyekkel szembesülünk. Köszönjük a békét, melyet egyedül a Vigasztaló tud adni. Ámen.

A félelem órájában a Szentlélekhez fogok fordulni vigaszért.
Mark Eshun (Központi Régió, Ghána)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÁLLANDÓ FÉLELEMBEN ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek