2022. május 20. péntek

A nagy parancsolat
Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus a szadduceusokat elhallgattatta, összegyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből." Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

Mt 22,34-40.

EGY FELEBARÁT MEGLEPETÉSE

A törvénytudó igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: De ki a felebarátom? (Lk 10,29)

Zuhogott az eső, majd víz és sár öntötte el az udvaromat, ahogy a szomszédos farmról egy domboldalon megindult az esőáztatta föld. Nem ismertem a szomszédaimat, és azon gondolkodtam, foglalkoznak-e ezzel a sártengerrel, vagy inkább magam oldjam meg a problémát. Egész éjszaka álmatlanul forgolódtam az összes forgatókönyvet lejátszva a fejemben, bár a Szentírás és Isten hangja emlékeztetett, hogy nincs okom aggódni.
Másnap kora reggel még mindig szakadt az eső, de a szomszédoktól kaptam egy üzenetet, miszerint észrevették az eső okozta károkat, és idehívnak egy földszakértőt, hogy felmérje a helyzetet. Megígérték, hogy helyrehozzák az esetleges káromat. Megnyugodtam. Megtapasztalhattam Isten Lelkének munkáját, és imáimra választ kaptam. Ahol konfliktusra számítottam, Isten az együttműködés útját kövezte ki számomra. A szomszédokban barátokra leltünk, ami gazdagabbá teszi életünket.
Vajon hány lehetőséget szalasztottam el, amikor egy feszült helyzetben keményen szóltam? Hálás vagyok a barátaim példájáért, hogy istenfélő módon álltak a problémához. Csak remélni tudom, hogy én is jó szomszéd és felebarát lehetek. A viszályokkal teli világunkban legyünk Isten békéjének eszközei!

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts emlékeznünk, hogy téged képviselünk! Hadd vezéreljen Lelked, hogy általunk végezhesd csodálatos munkád! Ámen.

Hol lehetek jó felebarát és hozhatok békességet?
Suzanne Renfro (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek