2022. május 23. hétfő

Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki elfogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat.

Jn 14,15-21.

EDD MEG A ZÖLDSÉGEKET!

Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk. (Jn 14,23)

A lányom nem szereti a zöldségeket. Az állandó noszogatásom sem segít, hogy a zöldség milyen egészséges. De meglepetésemre egyik este megette az összes zöldséget a tányérján. Amikor megkérdeztem, miért, azt mondta, hogy örömet akart nekem szerezni. Ahogy kellemesen elfogyasztottuk együtt ezt a vacsorát, a lányommal rájöttünk, hogy Isten tanított valamit nekünk.
A lányom szeret, és örömet akar szerezni nekem. Azt hiszem, az Istennel való kapcsolatunk is így működik. Ha szeretjük Istent, és örömet akarunk neki szerezni, engedelmeskedünk a parancsolatainak. És ahogy azt tesszük, az számunkra is a legjobb. Ugyanúgy, ahogy emlékeztettem a lányomat, hogy egyen zöldséget a saját egészségéért, Isten azt akarja, hogy engedelmeskedjünk a saját növekedésünkért Krisztusban.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy tiszteljünk és szeressünk, és parancsaid szerint cselekedjünk! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól... Ámen." (Mt 6,9-13)

Az Isten iránti szeretetemet mutatom meg abban, ha követem parancsait.
Lei Cao Garcia-Bote (Kuala Lumpur, Malajzia)

IMÁDKOZZUNK AZ ANYÁKÉRT ÉS LÁNYAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek