2022. május 29. vasárnap

Akkor Nehémiás, a királyi helytartó és Ezsdrás pap, az írástudó meg a léviták, akik elmagyarázták a törvényt a népnek, így szóltak az egész néphez: Az ÚRnak, a ti Isteneteknek szent napja ez. Ne gyászoljatok, és ne sírjatok! Ugyanis az egész nép sírva hallgatta végig a törvény szavait. Majd ezt mondták nekik: Menjetek, egyetek valami finomat, igyatok valami jót, és juttassatok belőle azoknak is, akiknek nincs, mert a mi Urunk szent napja ez. Ne bánkódjatok, mert az ÚR előtt való örvendezés a ti menedéketek! A léviták így csitítgatták az egész népet: Csillapodjatok, mert szent ez a nap, és ne bánkódjatok! Ekkor elment az egész nép, hogy egyenek, igyanak, és másoknak is juttassanak belőle, és nagy örömünnepet tartsanak, mert megértették mindazt, amire oktatták őket.

Neh 8,9-12.

EGY ÚJ SZEMLÉLET

Ez az a nap, amelyet az ÚR elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! (Zsolt 118,24)

Amikor nyugdíjba mentem, elhatároztam, hogy aktív maradok. Bőségesen volt időm, és úgy tekintettem erre, mint egy lehetőségre, hogy Istent szolgálhassam azáltal, hogy másoknak is adok belőle. De egy kicsit túlvállaltam magam. Egy pár évig minden rendben ment, és jól éreztem magam, egyik tevékenységből vagy találkozóról rohantam a másikra. De az utóbbi időben elégedetlenség kezdett el gyötörni, sőt egyfajta szomorúság is rám telepedett. Nem éreztem többé örömöt, és nem tudtam, hogy miért. Végül is nem az Istennek szolgálok?
Meglepő módon a szemléletem megváltozott a járvány idején, amikor mindannyian kénytelenek voltunk lassítani vagy megállni. Elkezdtem olyan egyszerű dolgokat értékelni, mint a reggeli madárdal és a tavasz szépségének kibontakozása. De a legfontosabb az volt, hogy rájöttem, minden dolgomban elhanyagoltam az Istennel töltött csendességemet. Szóval nem csoda, hogy ilyen megterhelt és szomorú lettem!
Azóta már elindultam egy pozitív irányba. A holnap egyikünknek sem garantált, ezért olyan tevékenységekre összpontosítok, amelyek örömet okoznak, miközben másokat szolgálok. Minden reggel ragaszkodom a csendesség megtartásához, és ez segít örülni minden egyes napnak, bármi is történjen.

Imádság: Atyánk, segíts mindig először téged keresni! Köszönjük az örömöt, amit benned találhatunk meg. Ámen.

Ma elsőként Istent akarom keresni.
Leonora "Lee" Smith (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A "KIÉGETT" EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek