2022. május 31. kedd

Istennek gondja van rátok
Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 5,6-11.

ZAVARÓ KÖRÜLMÉNYEK

A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. (1Pt 5,10)

Egy este ima közben Alegría nővért és engem megzavart egy bogár, amelyet odavonzott a kezünkben lévő lámpás. A pár centis lény folyton a nyakunkra, kezünkre vagy lábunkra szállt. Arrébb löktük, de lehetetlen volt koncentrálni tőle. A bogár nem csípett, szóval leütni nem akartam, bár megkísértett a gondolat. Elkaptam a kezemmel, és kint szabadon engedtem. Végre nyugodtan imádkozhattunk.
Ez az élmény egy segítő metafora, hogyan foglalkozzunk az életünkben felmerülő problémákkal. Bűn, kísértés, aggodalmas és triviális dolgok elvonják a figyelmemet Istenről dicsőítés és ima közben, és gátolnak, hogy hűséges életet éljek. Amikor ez történik, ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynám vagy leráznám magamról a problémákat, szembenézek velük, és átadom őket Istennek. Neki van hatalma, hogy megoldja azokat, és megmutassa, mit kell tennem. Lehet, hogy nehéz lesz, de megéri. Amikor átadjuk Istennek nemcsak a dicséretet, hanem a problémáinkat is, akkor a hitünk megerősödik, és békességet kapunk.

Imádság: Mindenható Istenünk, segíts elengedni a problémáinkat és rád figyelni abban, ami tényleg fontos az életben! Ámen.

Elcserélhetem a problémáimat Isten békességére.
Confianza del Senor nővér (Colón, Honduras)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ELLEN TUDJUNK ÁLLNI A KÍSÉRTÉSNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek