2022. június 1. szerda

És azonnal, amint kijöttek a zsinagógából, elmentek Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába. Simon anyósa lázasan feküdt, és azonnal szóltak felőle Jézusnak. Ő pedig odalépve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik.
Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat; és az egész város összegyűlt az ajtó előtt. Sokakat meggyógyított, akik különféle betegségekben sínylődtek, sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte megszólalni az ördögöket, mivel azok ismerték őt. Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele levők azonban utánasiettek, és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: Mindenki téged keres. Ő pedig ezt mondta nekik: Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert ezért jöttem. És elment Galilea-szerte a zsinagógáikba, hirdette az igét, és kiűzte az ördögöket.

Mk 1,29-39.

HELY A FÉLREVONULÁSRA

Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. (Mk 1,35)

Három testvér legidősebbjeként - kiterjedt rokonsággal - nem szenvedtem hiányt testvérből, unokatestvérből vagy barátból. Bár legtöbbször élveztem ezt a folyamatos pörgést, néha szükségem volt rá, hogy elmeneküljek a nyüzsgés elől.
A házunk mögött nőtt egy hatalmas orgonabokor. Amikor félre akartam vonulni, bemásztam a virágzó ágak alá, és ott ültem rejtőzve a világ elől. Hűs nyári szellő fújt át az ágak között. Becsuktam a szemem, és ahogy belélegeztem az orgona édes illatát, a hely békéje mintha feloldotta volna a világ gondjait.
A Szentírás is megmutatja, mennyire fontos, hogy időt szakítsunk arra, hogy belélegezzük Isten békéjét, a szeretetet és reménységet. A mai igeszakaszban Jézus "felkelt, félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott." Ahogy gyermekkoromban az orgonabokor alatt, úgy ma is igyekszem Jézus példáját követve időt és helyet találni, ahová elvonulhatok a mindennapi élet nyüzsgésétől, hogy belélegezhessem Isten békéjének édes illatát. Ez a fajta istentisztelet tőle való reményt, szeretetet és békességet hoz.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy te minden pillanatban velünk vagy. Segíts, hogy ne felejtsük el, hogy békességet, szeretetet es örömöt kínálsz nekünk! Ámen.

Ma szánok időt arra, hogy elfogadjam Isten békességét.
Mendy Creswell Huskey (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÚLTERHELTNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek