2022. június 2. csütörtök

Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben! Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljes legyen. Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást.

Jn 15,9-17.

ISTEN MEGÉRT

Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Néhány hónappal ezelőtt étteremben voltunk egy másik házaspárral, és a hitünkről is beszélgettünk velük. A feleség azt mondta, neki semmilyen kapcsolata nincs Istennel, és nem is akarja, hogy legyen, mert évekkel ezelőtt elvesztette apját és testvérét egy tragikus autóbalesetben. Nem értette, hogy létezhet Isten, ha neki és az édesanyjának ekkora fájdalmat kellett elszenvednie. Abban a pillanatban csak annyit tudtam mondani, hogy el sem tudom képzelni a fájdalmat, amit éreztek, de két gyermek édesapjaként meg tudom érteni a veszteségük mélységét.
Néhány nap múlva imádság közben azt kérdezgettem magamtól, mit mondhatnék ennek az asszonynak és az édesanyjának arról, kicsoda Isten? Éreztem, hogy Isten azt mondja, ő nem rideg és közömbös. Ő ugyanúgy elszenvedi az emberek fájdalmát és halálát, mint mi. Azt kívántam, bárcsak el tudtam volna ezt az igazságot magyarázni nekik. Számomra az a fájdalom, amikor Isten szeretetből feláldozta Fiát a bűneinkért, azt jelenti, hogy ő megért minket, és velünk van a gyászban. És talán a fájdalmas veszteség megtapasztalása segíthet barátainknak Isten szeretetét mélyebben megérteni.

Imádság: Szeretet Istene, add, hogy megértsük és mélyen tudatában legyünk irántunk való szeretetednek, és megoszthassuk reménységedet a szenvedőkkel! Ámen.

A szenvedésben sem fogok elfeledkezni Isten szeretetéről.
Enric Ainsa i Puig (Aragon, Spanyolország)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ISTEN SZERETETE ÁLTAL MEG TUDJUNK HALLGATNI MÁSOKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek