2022. június 10. péntek

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.

Fil 4,4-7.

AZ ÖRÖM MAGJAI

A jókedvűnek mindig ünnepe van. (Péld 15,15)

Nagypapa derűs lélek volt, akit Isten felruházott erővel nap, mint nap. Hetvenen túl is nyitott volt, érdeklődő, tájékozott, mindent megszerelt, felépített, megoldott. Mindenhez volt ereje, ám leginkább a vidámságból volt kifogyhatatlan, tanárként, edzőként, vándortábor-vezetőként egyaránt.
Minden évben új receptet keresett és próbált ki, hogy finom likőrrel kínálhassa a családot karácsonykor, nyaranta felásta a kertet, hogy felállítsa a medencét az unokáknak. A következő terve az volt, hogy lebetonozza a kert egy részét, hogy ne kelljen minden évben ásni, mert 74 évesen kezd fáradni kicsit.
Nagypapának sok terve volt mindig, és még több energiája megvalósítani azokat. Egészen múlt év márciusáig, amikor váratlanul meghalt. Hiszem, ha itt lett volna még dolga, úgy rendezte volna el az Úr. Nyilván azért hívta őt el most, mert nagy szüksége van egy ilyen talpraesett, optimista és energikus emberre, mint ő.
Ami az életben velünk illetve általunk történik, mind egy terv része. Vele talán az volt az Úr terve, hogy irányt mutasson a vidám, megelégedett, dolgos élet felé. Példájával tanított, hogyan lehet kíváncsinak és a tanulásban állhatatosnak maradni élethosszig, mindig megújulni, a jót látni és remélni, tudni örülni és mások szívébe is vidámságot, derűt csenni. Számomra az ő öröksége, hogy az öröm közelebb van hozzád, mint gondolnád!

Imádság: Istenünk, kérünk, segítsd a gyászolókat, hogy találják meg a szeretteikben látott és neked tetsző lelki örökséget. Ámen.

Mi az, amit ma érdemes továbbadnom másoknak?
Wesselényi Melinda (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek