2022. június 11. szombat

Egyszer azt mondták a prófétatanítványok Elizeusnak: Nézd, szűk nekünk ez a hely itt nálad, ahol lakunk. Hadd menjünk el a Jordánhoz; ott mindegyikünk kivág egy szál fát, és készítünk magunknak egy helyet, ahol lakhatunk. Ő ezt mondta: Menjetek! De az egyik így szólt: Kérlek, jöjj el te is a szolgáiddal! Ő így felelt: Elmegyek. El is ment velük. Amikor megérkeztek a Jordánhoz, vágni kezdték a fákat. De amikor az egyik kidöntött egy szálfát, a fejsze vasa beleesett a vízbe. Akkor felkiáltott, és ezt mondta: Jaj, uram! Csak kölcsönben volt nálam! Az Isten embere megkérdezte: Hová esett? Az megmutatta neki a helyet; ő pedig levágott egy darab fát, és odadobta. A fejszevas ekkor feljött a víz tetejére. Elizeus így szólt: Emeld ki! Az pedig kinyújtotta a kezét, és kivette.

2Kir 6,1-7.

MÉRHETETLEN

De amikor az egyik kidöntött egy szálfát, a fejsze vasa beleesett a vízbe. Akkor felkiáltott, és ezt mondta: Jaj, uram! Csak kölcsönben volt nálam! (2Kir 6,5)

Néha kétségbe vonom, hogy Isten törődne az életem hétköznapi vonatkozásaival. Ugyanakkor az, ahogyan kezelem a hétköznapi dolgokat, feltárja jellemvonásaimat. Hiszen Jézus dicséri azokat, akik a kis dolgokban is hűségesek (Mt 25,23).
Egy kutatóirodában dolgozom. Az iroda vezető professzorának van egy szakkönyvtára, és megengedi, hogy kölcsönözzek tőle. Egy nap nem találtam egy fontos könyvet. Úgy emlékeztem, hogy visszavittem, miután legutoljára használtam, de nem voltam teljesen biztos benne. Ezt a műszaki könyvet drága lenne újra megvenni. Aztán eszembe jutott Elizeus és a lebegő fejszefej. Felidéztem a Szentírás szavait: "Jaj, uram! Csak kölcsönben volt nálam!" Az istenfélő sáfárságot és a keresztény jellemet szerettem volna bemutatni a munkahelyemen, ezért így imádkoztam: "Uram, ha rossz helyre tettem a könyvet, emlékeztess rá, hogy hol lehet! Ha valaki más vitte el, akkor hozza vissza!"
10 nappal később a könyv feltűnt a professzor íróasztalán. A megválaszolt ima mindig bátorító számomra.
Bízhatunk Isten gondoskodásában, hogy megoldást hoz minden helyzetben, még akkor is, ha az jelentéktelennek tűnik.

Imádság: Urunk! Segíts, hogy hűségesen sáfárkodjunk ajándékaiddal. Ámen.

Egyik aggodalmam sem jelentéktelen Isten számára.
Andrew Michael Ardoin (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY VIGYÁZNI TUDJUNK A KÖLCSÖNZÖTT TÁRGYAKRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek